XCO utrka u Svetom Martinu na Muri: Brajković prvi

2Nakon Crikvenice i žetve medalja na utrci XCO nacionalnog prvenstva , mladi pazinski biciklisti minulog su vikenda ponovno uskočili u „sedlo“ i konkurenciji pokazali da srce Istre ima ponajbolje bicikliste.

Na rasporedu je bio Sveti Martin na Muri i XCO utrka UCI C2 kategorije koja je pod nazivom „Halicanum trophy 2014.“ u organizaciji BK Mura Avantura privukla najbolje hrvatske te mnoge europske vozače i vozačice. Festival brdskog biciklizma blagoslovilo je i vrijeme, pa je 4.9 kilometarska staza natopljena vodom dobila na težini i bila prava adrenalinska avantura po mjeri i željama većine učesnika.

Takva je staza itekako odgovarala Karlu Brajkoviću koji je svoja tri kruga odvozio najbrže u kadetskoj kategoriji i s vremenom od 1:04.43 dospio na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.
Poput Karla, i drugi Pazinjan u redovima zagrebačkog BK Keindl Sporta, Sandi Bažon tradicionalno napušta utrke s medaljom. Minulog je vikenda ona u juniorskoj konkurenciji bila brončanog sjaja,osvojene nakon što je odradio četiri kruga i proveo pritom sat i gotovo trinaest minuta (1:12.54) na stazi.

Nikita Losinskiy iz matičnog kluba Bažona i Brajkovića, BK MTB Istre Pazin, ugledao se na svoje tek nešto starije kolege te je ovosezonskim uspjesima pridodao još jedan, treće mjesto u kategoriji U14.
Za pazinski klub na utrci je u istoj kategoriji startao i Noel Pilat koji,pak, nije završio utrku,dok je godinu stariji (U15) Nino Ivaninić u svojoj konkurenciji bio četvrti.

M.P.(Glas Istre)

© iPazin.net portal 2001. - 2024.