Za 35 godina rada izlažu 24 autora

U povodu 35 godina rada preksinoć je u LG galeriji u Pazinu otvorena zajednička izložba članova ovdašnjeg Društva likovnih stvaratelja i njihovih bivših članova. Dvadeset aktivnih članova i četiri bivša -Elvis Berton, Marija Velan, Blaženka i Boris Bon – izložili su slike, skulpture, reljefe, dekorativne predmete, ogledala i nakit.

Izložba pod već tradicionalnim nazivom “Svibanj” daje presjek interesa autora likovnjaka amatera s Pazinštine, ali i iz Poreča, Rovinja, Labina, Svetvičenta i Kanfanara. Motivi su raznovrsni, baš kao i tehnike, pa tu ima ulja na platnu, pastela, kombinirane tehnike, ali i akvarela, gline, oslikane svile, reljefa na drvu trešnje, žice kao i radova u valturskom kamenu i kirmenjaku.

Otvarajući izložbu, predsjednica Društva likovnih stvaratelja Nada Putinja je podsjetila na početke kada se sredinom 80-ih prošlog stoljeća okupila grupica zanesenjaka i osnovala likovnu grupu u sklopu Radničkog kulturno umjetničkog društva. Mihael Čeple je imao člansku iskaznicu broj jedan, a Ivan Hekić Janko onu s brojem tri te su oni i danas aktivni u radu Društva.

Kroz društvo su prošla 74 člana, sada ih ima 41, od čega 29 u slikarskoj i 12 u foto sekciji. Likovna se grupa tijekom vremena osamostalila i prerasla u Društvo likovnih stvaratelja postavši nezaobilazni dio kulturnih dogadanja u Pazinu. Od lani imaju i novi veći i uredeniji izložbeni prostor LG galerije. Otvorenje izložbe su pjesmom popratile članice vokalne skupine Veteranke, uz pratnju na harmonici Viktora Križanca koji djeluju kao dio Folklornog društva Pazin.

Izložba se može razgledati do 14. svibnja radnim danom od 10 do 12 i od 18 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Glas Istre, 4. svibnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.