Za koševe nema novca

Kapetan KK Puris-a Nermin HodžićU gradu Pazinu samo su dva javna igrališta: košarkaško na Šetalištu pazinske gimnazije i malonogometno-košarkaško na Dršćevci. Doduše, postoji i školsko malonogometno, međutim, ono se prvenstveno koristi za potrebe nastave. Dok je prvo u vrlo dobrom stanju, igralište na Dršćevki koje ponajviše koriste mladi sugrađani desetljećima nije obnavljano. Izlizana podloga (u posljednje je vrijeme dodatno načeta vožnjom kamiona za odvoz smeća), nekvalitetni koševi, nefiksirani golovi opasni za mališane, zaštitne mreže s brojnim rupama, obližnje betonirano odbojkaško igralište bez mreže na kojem su parkirani automobili stanje je u kojem smo ga zatekli jučer. Isto je bilo lani, i prije desetak godina. Bit će tako i dalje ako gradska vlast ostane pri stavu da neće ulagati u igralište u vlasništvu Pazinskog kolegija, kako je lani izjavio pročelnik Daniel Maurović. Naime, prebacivanjem loptice na kolegij, koji zapravo nema većeg interesa obnavljati igralište otkad je sagradio vlastitu dvoranu, pokazuje se nebriga prema vlastitim građanima.
– Ne želimo ulagati u privatno vlasništvo kolegija, jer im već kompenzacijskim radovima uređenja okoliša plaćamo korištenje sportske dvorane za gradske sportske klubove, a i recesija je i nema novca, kaže glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina Armando Lušetić.
Koji će se kompenzacijski radovi obavljati odlučuju u kolegiju, kaže, te dodaje da će u kasnijim fazama na red doći i obnova igrališta.
Premda se kaže da novca za obnovu nema, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina samo je u prošloj godini postavila koševe na devet lokacija u okolnim selima Grada Pazina. Poigravši se brojkama došli smo do rezultata da se u samom gradu Pazinu, koji broji 4.986 stanovnika, trenutno nalaze samo tri cijela koša, ne računajući dvije školske dvorane. Dakle, po koš na 1.670 stanovnika. Samo na području devet mjesnih odbora pazinskog prstena koji su lani dobili po jedan novi koš (čiji je zbroj stanovnika 3.229) taj bi odnos iznosio 360 stanovnika na jedan koš.

A. Dagostin, Glas Istre

Igrališta u vojarni neupotrebljiva

Nekadašnja vojna igrališta u vojarni “Veli Jože” iz kojih su svojedobno uklonjeni koševi i golovi nisu upotrebljiva.
Je li u planu njihova obnova upitali smo Armanda Lušetića iz Zajednice sportskih udruga Grada Pazina: “Razmišljamo o njihovoj sanaciji, ali bi odluku o takvoj investiciji trebao donijeti Grad Pazin.”

6 komentara na “Za koševe nema novca”

 1. cokula napisao:

  Da, stvarno je ovo krucijalan problem današnje pazinske svkodnevice oko kojeg se trebamo svi zamisliti, organizirati prosvjede i pokrenuti peticiju… :-)))

  1. antinerd napisao:

   nije svačiji problem i tvoj problem egocentriku

 2. galjardo napisao:

  sjedi, 5 iz primjenjene matematike.

 3. offroad napisao:

  bitno da su si cestari napravili polivalentno igralište.. pitam se na koji način :-)

  1. ekoeko napisao:

   i bitno da imaju neekološku rasvjetu ko i pazinka

 4. dicasubuducnost napisao:

  Vidi se ki je glavni u gradu, ljudi koji podupiru i rivaju napred nogomet od kojeg ne bude nikad nis…a u Pazinu je dobrih sportasi u svim sportovima, kosarka, odbojka, rukomet, biciklizam, bocanje itd… samo ca ocito u gradu to nevide i rivaju napred one krive. Kad se u sport umijesa politika od sporta nikad nis nebude .

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.