Za Pazinsku jamu 30, za Dolinu mlinova 60 tisuća državnih kuna

pjama_180.jpgMinistarstvo turizma nedavno je obznanilo rezultate triju natječaja za potpore turističkim razvojnim projektima iz programa »Baština u turizmu«, »Tematski putovi« i »Izvorni suvenir«, a među njima bespovratne potpore u ukupnom iznosu od 465.000 kuna dobilo je i jedanaest projekata iz Istre.
Ukupno su na sva tri natječaja bila kandidirana 944 projekta, među kojima su 443 odobrena, a ukupan iznos dodijeljenih bespovratnih potpora iznosi oko 15 milijuna kuna. U odobravanju ovih potpora Ministarstvo je posebnu pozornost htjelo dati razvojnim turističkim projektima u kontinentalnim odnosno ruralnim krajevima Hrvatske, ocjenjujući da su turistički potencijali tih krajeva još nedovoljno iskorišteni. Znatnim povećanjem sredstava za takve programe u odnosu na prijašnje godine, kao i pripremom još nekih novih poticajnih programa, Ministarstvo turizma želi, veli se u popratnom priopćenju uz objavu rezultata natječaja, »postići kvalitetniji razvoj posebnih oblika turizma posebice na kontinentalnom dijelu Hrvatske, što će biti dodatni poticaj bržem razvoju ruralnih prostora, ostanku mladih ljudi u svom kraju i očuvanju tradicijskih vrijednosti sela i malih gradova te utjecati na ravnomjerniji razvoj svih naših regija«.
Na natječaju »Baština u turizmu« prihvaćena su četiri istarska projekta. Tvrtka Folio iz Sutivanca u općini Žminj dobila je 50.000 kuna za uređenje ruralne okućnice; tvrtka Primizia iz Brtonigle 60.000 kuna za obnovu stare istarske hiže; Maria Kristina Rubbi iz Rovinja dobila je 60.000 kuna također za obnovu autohtone istarske kuće, a Muzej grada Pazina 30.000 kuna za projekt Poučno-pješačke staze kroz Pazinsku jamu odnosno dolinu Pazinčice.
Natječaj »Tematski putovi« bio je plodan za Općinu Svetvinčenat koja je dobila 40.000 kuna za projekt »Boje, okusi i mirisi Savičente«, Turistička zajednica središnje Istre iz Pazina dobila je 60.000 kuna za projekt »Dolina mlinova« u dolini Pazinčice, Turistička zajednica Istarske županije 60.000 kuna za projekt »Potopljene luke i brodovi istočnog Jadrana«, a Općina Kršan 60.000 kuna za projekt »Cesta šparoga«.
I u sklopu natječaja »Izvorni suvenir« istarski su kandidati bili uspješni: za program proizvodnje ambalaže za eterična ulja 20.000 kuna dobio je Obrt Deklevi iz Višnjana, udruga »Kuća o batani« iz Rovinja dobila je 20.000 kuna za proizvodnju CD-ROM-a, dok je tvrtka Libar iz Svete Katarine u općini Pićan dobila 15.000 kuna za projekt »Lončarstvo u Istri«. D.Š.

www.glasistre.hr

2 komentara na “Za Pazinsku jamu 30, za Dolinu mlinova 60 tisuća državnih kuna”

  1. boris napisao:

    Ki je to dobi 60 000 kuna,Radenko ili Marečić.Šipraka si doma , ča ti rečeš na to.Daj javi Krulčiću on je uvijek interesantan,svi se fino zabavljamo.

    1. Rockee napisao:

      Radenko, tj. TZSI za dolinu mlinova.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.