Za sabor “čistih ruku” niti jedna od vodećih stranaka u RH, IDS ispunio zahtjeve BURE

IzboriMreža udruga za borbu protiv korupcije BURA predstavila je rezultate kampanje “Za Sabor čistih ruku”. Udruga je kontaktirala 17 političkih stranaka koje izlaze na izbore.
Od njih su zahtijevali potpisivanje Sporazuma o sudjelovanju u kampanji protiv korupcije te javnu objavu imovinskih kartica svojih dužnosnika.

Među onima koji su u potpunosti ispunili zahtjeve BURE su DC, Neovisna lista Tončija Tadića te IDS. S druge strane, zahtjeve BURE nisu ispunili HDZ, SDP, HNS, HSP, HSLS itd.

Saževši rezultate kampanje, Munir Podumljak je ustvrdio da dio stranaka koje sudjeluju na ovogodišnjim izborima očito nije spreman za nužne promjene kako bi se izgradio odgovoran politički sustav koji će biti u stanju nositi se s korupcijom. Dodao je da su stranke, koje su ispunile “Burine” političke kriterije prije izbora, pokazale da je već sad moguće napraviti prvi korak i u borbi protiv korupcije poći od sebe.
Najavio je da će “Bura” do 25. studenoga “crne i bijele” liste u svim izbornim jedinicama u Hrvatskoj u 200 tisuća letaka izravno dijeliti građanima kako bi im podatci o političkoj volji stranaka u borbi protiv korupcije bile dostupne pri odlučivanju komu dati glas.
Ana Profeta izjavila je da će kampanja “Za Sabor čistih ruku!”, koju provodi deset nevladinih i nestranačkih udruga iz Hrvatske, trajati do sljedećih parlamentarnih izbora.

vijesti.hrt.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.