Za vikend stiže duboka ciklona, snijeg moguć u većem dijelu Istre

Čini se da je zima odmah na svom klimatološkom početku odlučila pokazati zube. Već za vikend izgledan je prodor vrlo hladnog zraka sa sjevera Europe uz stvaranje duboke i snježne sredozemne ciklone.

Do petka prevladavat će djelomice sunčano vrijeme uz povremenu umjerenu naoblaku. Uz više oblaka u četvrtak je moguća prolazna slaba kiša ili pljusak, a u unutrašnjosti Istre može nakratko biti i susnježice. Temperature zraka bit će primjerene ranoj zimi, jutarnje vrijednosti kretat će se između -4°C i 2°C, maksimalne dnevne većinom od 6 do 9°C.

U petak dolazi do pritjecanja još malo hladnijeg zraka uz dodatan pad temperature. U prvom dijelu dana puhat će slaba do umjerena bura, navečer jugo. U noći na subotu će se naoblačiti, a ubrzo će početi i oborine. Uz obalu očekujemo kišu, a u unutrašnjosti Istre iznad 300 metara nadmorske visine padat će kiša i snijeg uz mjestimično stvaranje snježnog pokrivača. U subotu nas očekuje oblačno vrijeme uz oborine, na moru kišu, a u unutrašnjosti Istre bit će susnježice i snijega. Puhat će umjereno, prolazno i jako jugo, sredinom dana u okretanju na buru uz spuštanje snježne granice sve do obalnog područja. Prema aktualnim izlazima prognostičkih modela u unutrašnjosti Istre treba očekivati prvi snježni pokrivač ove zime, a snijega bi mjestimice moglo biti i uz obalu!

Daljnji razvoj situacije svakako pratite idućih dana na IstraMetu jer su odstupanja od ove prognoze itekako moguća.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.