Zadnja dva dana Pazin najtopliji u Hrvatskoj, dnevni hod temperature 23°C

S dolaskom sve duljih dana i jačim sunčevim zrakama, primjetno je jače zagrijavanje kopna u odnosu na more. Tako je jučer minimalna temperature zraka prema službenim podacima DHMZ-a u Pazinu iznosila -4,9°C, hladnije je bilo samo u gorskim predjelima. Uz puno sunca i bez vjetra temperatura je porasla na čak 17,5°C što daje dnevni hod temperature od čak 22,4°C.

Još veći dnevni hod temperature zabilježen je u nedjelju (3.3.) kada je temperatura porasla sa jutarnjih -6,6°C na poslijepodnevnih 16,4°C te je dnevni hod temperature iznosio ravnih 23,0°C. Ovakve velike dnevne amplitude uobičajene su u ovo doba godine u unutrašnjosti Istre, ali se ipak malo koje mjesto u Hrvatskoj može još “pohvaliti” tako velikom razlikom između minimalnih i maksimalnih temperatura, te posebno učestalosti pojavljivanja te pojave.

Uz samu obalu su dnevne temperature zraka znatno niže nego u unutrašnjosti poluotoka. Pravi primjer je postaja u porečkoj Marini gdje je prekjučer maksimalna temperatura iznosila svega 10°C, a jučer 11°C, što je ipak poveća razlika u odnosu na izmjerenih 18°C u unutrašnjosti Istre.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.