Zadovoljstvo, ali i poneka primjedba sa iPazin portala

foto: Glasistre.hrNa pazinskom Trgu slobode jučer je počelo postavljanje ogromnog šatora u kojem bi do kraja tjedna, prvi put u ovom gradu, trebalo proraditi klizalište. Slijedi još postavljanje podloge te uređaja za stvaranje leda, a nakon nužnih testiranja prvi klizači mogli bi na led u petak u popodnevnim satima – prenosimo članak iz današnjeg broja Glasa Istre.

Klizalište postavlja porečka tvrtka Artex i Nisar, koja je od Gradskog poglavarstva dobila suglasnost da ovu rekreaciju Pazincima nudi mjesec dana od postavljanja. Porečka je tvrtka površinu na trgu dobila na korištenje bez naknade, a Grad se obvezao pokriti troškove postavljanja šatora te utroška struje i vode do iznosa od 40.000 kuna. Građani će sat klizanja plaćati 25 kuna. Mnogi Pazinci, pogotovo mlađi, oduševljeni su dolaskom klizališta u grad, a prolaznici koji zastajkuju promatrajući postavljanje šatora s velikim zadovoljstvom komentiraju taj za Pazin novi i nesvakidašnji sadržaj. Na internetskom portalu iPazin.net uz izraze zadovoljstva ostavljeno je i nekoliko sumnjičavih primjedbi na račun neobičnog poslovnog aranžmana po kojem gradska uprava plaća troškove tvrtki iz drugog grada, a ova će svejedno zarađivati naplatom svojih usluga građanima.

Na nedavnoj sjednici Poglavarstva bilo je rečeno da će šator s klizalištem pokriti površinu do betonskih čunjeva koji oivičuju dio trga na kojem se naplaćuje parkiranje. Međutim, kako se vidi iz površine koju prekriva šator, zahvaćena je prilično veća kvadratura, uključujući i dio trga s 25 parkirnih mjesta pod režimom naplate. U gradskoj upravi kažu da je sve u redu, da gradska suglasnost nije prekršena, već da se pogrešno »vizualiziralo« koliki će prostor zauzeti šator (iako je površina od 450 četvornih metara navedena već u pismenom zahtjevu porečke tvrtke). U Komunalnom poduzeću Usluga, koje upravlja parkiralištima s naplatom, kažu da pretplatnici odnosno zakupci parkirnih mjesta slobodno mogu, kao i u nekim ranijim slučajevima kad su na Trgu slobode parkirališta zauzeli javni sadržaji, koristiti parkirna mjesta na drugim lokacijama.

Davor Šišović
Glasistre.hr

9 komentara na “Zadovoljstvo, ali i poneka primjedba sa iPazin portala”

 1. cesko napisao:

  forši su trebali šator postavit okomito (od robne prema beliću) pa bi stalo? taman se makla dizalica iz Trinajstićke, sad ovo… hehehe.. malo diže cijenu klizališta? šteta za te neke cake, umanjuju pozitivu oko ideje o klizalištu u Pazinu..

 2. Anonimno napisao:

  Imamo jako pametne ljude u gradu da ne znaju ča je 450 kvadrata.
  Oni takav zajeb zovu “pogrešno vizualiziranje”, inače se u stvarnom životu to zove “sjedi, 1”!
  Koje sve jos oni jos pogrešne vizualizacije delaju s tin Gradom?
  Čuvaj nas bože od grijeha i vizalizacije ljudi iz Grada!

  1. sklisko napisao:

   A koju smo tek mi vizualizaciju napravili kad smo ove izabrali

 3. Anonimno napisao:

  “U Komunalnom poduzeću Usluga, koje upravlja parkiralištima s naplatom, kažu da pretplatnici odnosno zakupci parkirnih mjesta slobodno mogu, kao i u nekim ranijim slučajevima kad su na Trgu slobode parkirališta zauzeli javni sadržaji, koristiti parkirna mjesta na drugim lokacijama.”

  ma hvala im da su nam to dopustili, moremo poć parkirat drugdje. velikodušno.

  1. ćooo napisao:

   a okolo usluge u bivšoj pazinki mesta za parkirat koliko voliš

   1. Anonimno napisao:

    Ima i na željezničkoj, pa pehe, malo…

 4. redone napisao:

  a šu,šu,neće van kruna past z glave ku malo prošećete….:)

  1. Anonimno napisao:

   ma i bed u šetnji nego u stavu.

 5. Anonimno napisao:

  fali “n”

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.