Zadovoljstvo ostvarenim proračunom u 2007. godini

Rusevina thumbnailU 2007. godini ostvaren je uspješan i kvalitetan proračun u svim segmentima, rekao je Edi Ćus, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun predstavljajući članovima Gradskog poglavarstva Godišnji obračun proračuna Grada Pazina za 2007. godinu.

Prošlogodišnji prihodi dostigli su iznos od 48.481.000 kuna dok su izdaci bili 46.828.000 kuna. U odnosu na 2006. ostvareno je 23% više prihoda i 12% više rashoda. Novom preraspodjelom poreznih prihoda pazinski proračun je profitirao za više od 3 milijuna kuna.

Zadovoljstvo ostvarenim proračunskim rezultatima izrazio je i gradonačelnik Neven Rimanić rekavši da se proračun po prvi put približio „psihološkoj granici“ od 50 milijuna kuna i podsjetio na brojne investicije poput asfaltiranja lokalnih cesta, izgradnje objekata komunalne infrastrukture, kapelica… Dok je Renato Krulčić napomenuo kako se čak 80% sredstava utrošilo u korist građana Pazinštine putem Odjela za društvene djelatnosti i Komunalnog odjela.

Sa financijskim poslovanjem Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Pazin, Poglavarstvo su upoznali ravnatelj, Stanko Družeta i računovođa škole, Vanda Levak.
Prihodi su ostvareni sa 99,9% od planiranog u iznosu od 27.925.000 kuna, od čega je 65% dobiveno iz Državnog proračuna dok ostatak otpada na Grad Pazin (preko 6 milijuna kuna), općine Pazinštine te vlastite prihode.
Čelnici Osnovne škole zatražili su od Poglavarstva da poveća sredstva za tekuće i investicijsko održavanje jer škola ima čak 11 objekata, a naglasili su i potrebu redovitijeg doznačavanja financijskih sredstava.

Prihvaćen je i prijedlog programa ljetovanja djece u odmaralištu Špadići. Cijena osmodnevnog boravka ove je godine neznatno povećana i iznosi 930 kuna, a moći će se platiti čekovima u pet rata.
Za uređenje odmarališta putem Osnovne škole uložiti će se 20.800 kuna, a putem Grada 24.000.

Društvo „Naša djeca“ Pazin povodom Međunarodnog dana obitelji 15. svibnja organizira gostovanje kazališne predstave „Ana i Mate zapetljani u bajkama“, a Grad im je dodijelio 4.000 kuna financijske potpore.

Pred Poglavarstvom se u 1. čitanju našla Odluka o davanju u zakup javnih površina u vlasništvu Grada Pazina. Budući da je do sada ova problematika rješavana kroz nekoliko različitih akata i odluka odlučilo se postupak dodjele javnih površina definirati zasebnom odlukom. Njome su propisani postupci i uvjeti davanja u zakup javnih površina za postavljanje privremenih objekata poput kioska, montažnih objekata, pokretnih radnji, štandova, ugostiteljskih terasa i slično. Javne će se površine davati u zakup putem javnog natječaja na rok do pet godina, a postojeći Ugovori ostaju na snazi do isteka.
Nekoliko izrečenih primjedbi i prijedloga uvrstiti će se u 2. čitanje ove Odluke.

Dario Brajković
„Radio 052“

5 komentara na “Zadovoljstvo ostvarenim proračunom u 2007. godini”

 1. Anonimno napisao:

  dobra slika…ćemo gledat tu ruševinu dok se ne sruši….osim ča su parkirani auti,tu naokolo žive starci i dica…..anke lipi mladi ljudi……forši da je ufalo sami zruše,kad niki neće
  …i dajte malo tisuća kuna za uređenje parkova i dječjih igrališta…
  …a forši bi ča rabilo i onima koji nimaju nič….fala na čitanju

 2. Pero napisao:

  Prošlu šetimanu je reka pročelnik da se sređuje to za tu kuću i da bi jako brzo trebala bit srušena. bilo je i vrijeme

  1. Anonimno napisao:

   jako brzo….nadajmo se…opet……a ima li govora o parkovima

 3. Anonimno napisao:

  živi bili….pa vidili

 4. oooooo napisao:

  pazinjani……zbudite se.,samo jočete da van je slabo,a komentarite samo glupe članke,tipa kade je brižan patuljak…hm.forši mu se zrušilo ča na glavu tu negde ili se je poskliznija u jamu

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.