U Zadru na elitnom memorijalnom kadetskom košarkaškom turniru Pazinci pobijedili Split i osvojili četvrto mjesto od osam ekipa

Zadarski drugoligaš Sonik Puntamika bio je ovaj vikend domaćin jubilarnog dvadesetog memorijalnog turnira ‘Denis Špika’. Na vrlo jakom turniru je sudjelovalo po osam kadetskih i šest juniorskih momčadi.

U juniorskoj konkurenciji Cedevita je u finalu bila bolja od Zadra. Treći je Triglav iz Kranja, slijede Dubrava, Šibenik i Sonik Puntamika.

U kadetskoj konkurenciji prva je Cibona, slijede Zadar, Cedevita, Pazin, Split, ABC Zadar, ŠK Dražen Petrović, Sonik Puntamika.

U kadetskoj konkurenciji trenerski tandem Tanja Ančić- Dario Lukšić poučen lanjskim iskustvom usmjerio je sve snage na prvu utakmicu koja vodi u final four ili usmjerava u donji dom ( lani su Pazinci bili šesti) i rezultat toga je jedan od najvećih uspjeha kluba pobjeda od 79-70 nad ekipom koji je viceprvak Hrvatske i branitelj lanjskog naslova, a seniori kluba su u povijesti bili trostruki europski prvaci.

Umorni nakon par sati Pazinci su poklenuli u drugoj utakmici u subotu od pobjednika turnira Cibone koja je svoju utakmicu odigrala dan ranije, te su danas u utakmici za treće mjesto izgubli od Cedevite. Nije potrebno posebno istaknuti koja je baza stvaanja ekipe u Pazinu ili u Zagrebu, sa napomenom da se u Zagrebu ekipe svake godine dodatno pojačavaju iz klubova iz Hrvatske, ali i Slovenije i Bosne i Hercegovine. Treba napomenuti da je Gvido Guštin izabran u petorku turnira. Pazinskim prijateljima sportskom direktoru Peri Periću, Juri Ružiću i ekipi Sonik Puntamika čestitke na organizaciji turnira.

Navedeni turnir u Zadru uvertira je u trinaesti memorijalni turnir Marijan Salamun Salko u Pazinu kada će se od 29.9. do 1.10. uz domaćina ekipa iz Peruge, Cedevita iz Zagreba i beogradska Crvene zvezde uz brojne reprezentativce pokazati svoje znanje u pazinskoj školsko gradskoj dvorani.

KKGS

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.