Zagrepčani pod borom na božićno jutro dobili, da prostite, govno

Dar pod boromI dok je većina Zagrepčana na božićno jutro, nakon (pre)obilne badnje večere, spavala snom pravednika, na središnjem gradskom trgu, pod golemim božićnim “drvcem”, samo nekoliko metara od spomenika banu Jelačiću osvanuo je neobičan dar. Naime, netko je pod okićenim borom ostavio poprilično veliko, da prostite, govno, izrađeno od novinskog papira. Zahvaljujući posjetitelju portala, Lupiga je došla u posjed fotografije, do sada u Hrvatskoj nezabilježenog dara, a o autorovim namjerama možemo tek nagađati.

Fotografiju neobičnog poklona dobili su jučer na e-mail, s nama nepoznate adrese. Pošiljatelj, koji kaže kako je svakodnevni posjetitelj Lupige, u poruci je samo dometnuo da je prolazeći Trgom Josipa bana Jelačića u utorak oko 5 sati ugledao nesvakidašnji prizor i ovjekovječio ga svojim fotoaparatom (poprilično loše, moramo priznati, u što ćete se uskoro i sami uvjeriti). Kako doznaje Lupiga, već u prijepodnevnim satima komunalni djelatnici su uklonili dar neznanog šaljivđije, a je li događaj prijavljen policiji nisu uspjeli saznati. Komad izmeta vrlo vješto izrađenog od novinskog papira, napravljen je po uzoru na japanske i američke stripovske predodžbe ljudske stolice.

Možemo samo nagađati što je autor ovoga “projekta” želio poručiti svojim sugrađanima. Možda je Zagrepčanima odlučio pokazati što bi im darovala gradska ili čak državna vlast, kada bi imala hrabrosti otvoreno reći što misli o svojim “podanicima”. Osobno, ne bismo isključili niti mogućnost da se radi o ukazivanju na sveopću komercijaliziranost Božića koji je postao danom na koji je najvažnije dobiti što skuplji poklon, a možda je na taj način kritizirao vjeru i samu božićnu priču … a možda su i u šumi … U svakom slučaju, riječ je o do sada nezabilježenom događaju u Hrvatskoj, a možda i u Svijetu. Zanimljivo je, kako nam je rekao naš posjetitelj, da se tik pored džinovskog dreka pronašao i paket s tridesetak knjiga, mahom dječje literature, kojeg je također ostavila neka misteriozna osoba (ista?!?) . Tko je uklonio knjige i na čijim će policama one završiti nije poznato.

Kliknite na sliku za uvećanje!

Lupiga.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.