Zajednička suradnja dviju škola na kapitalnim projektima

Kako bi uskladile dva kapitalna projekta – dogradnju Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu i rekonstrukciju i dogradnju Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile danas su na zajedničkom sastanku škole usklađivale projekte, kako bi se na optimalan način riješio nedostatak prostora za ispunjenje glavnog cilja – osiguravanje izvođenja nastave u jednoj smijeni.

Kod Osnovne škole planira se dogradnja prema košarkaškom igralištu te iznad sadašnje sportske dvorane. Time će se zadovoljiti nedostaci za prostorom koje trenutno ima škola – stvorit će se uvjeti za odvijanje produženog boravka za kojim konstantno postoji sve veća potreba. Projektom će se zadovoljiti potrebe za nastavom u posebnom razrednom odjelu te se uvodi mogućnost potpune realizacije kabinetskog načina rada – nedovoljan broj učionica i kabineta za hrvatski jezik, matematiku, strani jezik te povijest-geografiju. Ovim projektom će se stvoriti uvjeti da specijalizirane učionice za glazbenu kulturu koja bi služile za zajedničke roditeljske sastanke, zajednička predavanja (više odjela) i edukacije te učionica za orkestar te ured voditelja Glazbenog odjela, koji djeluje unutar škole od 2014. godine.

Kod Gimnazije planira se izrada Idejnog projekta kojim će se izvršiti rekonstrukcija sadašnjih prostora Škola koja trenutno djeluje u 24 velike i jednoj manjoj učionici. Kako bi škola radila u jednoj smijeni potrebno je prilagoditi sadašnji prostor te nadograditi prostor za osam učionica i dva praktikuma.

Zajednički je zaključak sastanka, na kojem su sudjelovali uz škole i predstavnici osnivača – Grada Pazina i Istarske županije, kako su škole vezane jedna za drugu te kako će se i dalje zajednički raditi na rješavanju imovinsko-pravnih problema kako bi se ubrzalo rješavanje nedostatka kapaciteta škola.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.