Zajednički prvomajski piknik u bivšoj vojarni

Bivša vojarna Veli Jože u Pazinu(Glas Istre, 3.5.2011.) Nekoliko se stotina ljudi okupilo na prvoj pazinskoj prvosvibanjskoj fešti organiziranoj nakon dugog niza godina, i najveća je njena vrijednost, posvjedočili su mnogi namjernici, što je gradanima Pazina otkrila jedan dotad nepoznati i neiskorišteni kutak njihova grada.

Fešta je organizirana u prostoru bivše pazinske vojarne, na platou i livadi pokraj novouredenih sjedišta Motokluba “Indians Croatia” (čiji su članovi dali vrijedan doprinos organizaciji i logistici fešte) i pazinskog lovačkog društva Vepar. Gradska uprava, koja je uz Indianse bila organizator fešte, zamislila je Pazince pozvati na prvomajski “zajednički piknik”, i tko je u nedjelju došao s tom idejom vodiljom u bivšu vojarnu, ništa mu nije falilo.

Lagana kiša nakratko je u rano poslijepodne prekinula “muving”, no uskoro je opet zasjalo sunce i brzo posušilo čak i travu. Podijeljeno je oko 250 porcija besplatnog graha, pića također nije falilo, poslijepodne je Pazince zabavljao duo Stand By, a navečer sastav Midnight Rain. Mnoge su obitelji došle i s malom djecom, a pokošene i uredene livade pružile su i mogućnost lješkarenja na suncu ili rekreacije za one kojima je draže kretanje.

Pozivu “ponesite svoj roštilj” odazvale su se svega dvije skupine, drugima je očito grah bio dovoljan, no i ta se ideja, u otkrivanju vojarne kao idealnog mjesta za piknike, pokazala odličnom i sigurno će se još koji puta ponoviti.

Glas Istre, 3. svibnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.