Zaklada otvorila Info točku za udruge

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu svoje web stranice www.civilnodrustvo-istra.hr otvorila je Info točku, odnosno Info Point za udruge. Radi se o web prostoru na kojem Zaklada pruža odgovore na neka od najbitnijih pitanja za rad ili osnivanje udruge.

Info Point za udruge nastao je kao potreba da se odgovori na učestala pitanja predstavnika udruga ili osoba koje tek žele osnovati udrugu, a koja su bila upućivana Zakladi. Kao i do sada, Zaklada će i dalje provoditi niz edukacija sa svrhom osnaživanja udruga, s time da će sada ista biti organizirana u  sklopu djelovanja Info pointa za udruge. Jedna od potrebnijih je i osnovna edukacija „ABCda“ na kojoj predstavnici udruga imaju prilike naučiti više o financijama i obvezama udruga, načinima financiranja i radu udruga te postaviti pitanja. Pitanja prikupljena na održanim edukacijama druga su podloga na kojoj nastaje sadržaj Info Pointa.

Info Point za udruge osim odgovora na pitanja sadrži i izravne poveznice na važne strategije, dokumente ili zakone te web stranice ključnih organizacija i tijela. Osim toga, redovito će se ažurirati bitne publikacije koje udrugama mogu biti od značaja. Info point za udruge nadograđivat će se daljnjim upitima građana te Zaklada ovim putem poziva sve one koje zanima odgovor na neko pitanje vezano uz funkcioniranje civilnog društva i rad udruga ili smatraju da određena područja nisu pokrivena, da svoje upite pošalju na [email protected] ili putem obrasca za kontakt na stranicama Zaklade.

Izravna poveznica na Info point za udruge jest http://www.civilnodrustvo-istra.hr/linkovi/infotocka.

Iako je Info point za udruge web prostor na kojem udruge mogu pronaći sve potrebne informacije, ova je točka početak razvijanja informacijske točke Zaklade, mjesta gdje će predstavnici udruga moći doći i postaviti svoja pitanja, zatražiti informaciju ili savjet te dobiti pomoć za rješavanje svojih problema.

1 komentara na “Zaklada otvorila Info točku za udruge”

  1. Pino napisao:

    Bezveze.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.