Zaključak sa 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Pazina po Izvještaju o financijskom poslovanju Grada Pazina

Pazin - zgrada općineGradsko vijeće Grada Pazina je na sjednici 26. srpnja 2011. godine raspravilo Izvještaj o financijskom poslovanju Grada Pazina s pokazateljima o potraživanjima Grada Pazina od pravnih i fizičkih osoba i o dugovanjima Grada Pazina prema pravnim i fizičkim osobama na dan 30. lipnja 2011. godine. Ukupna potraživanja Grada Pazina iznose 6.107.497,01 kuna od čega se od Općina potražuje 1.826.089,56 kuna, a od pravnih i fizičkih osoba 4.281.407.45 kuna.


Naplata se vrši redovito s većim ili manjim uspjehom. Neke Općine redovito podmiruju svoje obveze po osnovi sufinanciranja djelatnosti Dječjeg vrtića, djelatnosti javne vatrogasne postrojbe, programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“, rada Savjetovališta za brak i obitelj Pazin, uređenja prostora i ostvarivanja programa boravka djece u Odmaralištu Špadići, uređenje odlagališta komunalnog otpada „Jelenčići“ i drugo.

Od Općina koje ne podmiruju svoje obveze za rad Dječjeg vrtića zatraženo je da svoja dugovanja podmire najkasnije do 31. kolovoza 2011. godine. U protivnom, Gradonačelnik može pokrenuti postupak raskida Sporazuma o financiranju djelatnosti Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin s tim Općinama.

Za sva druga potraživanja od Općina i drugih pravnih i fizičkih osoba izraditi će se plan naplate.
Upravni odjel za gospodarstvo, financije i proračun ima obvezu da Gradskom vijeću dostavlja tromjesečne izvještaje o financijskom poslovanju Grada Pazina.

S obzirom na dugovanja Grada Pazina prema fizičkim i pravnim osobama koja iznose 10.865.075,99 kuna Upravni odjel za gospodarstvo, financije i proračun izradio je plan podmirenja obveza tako da se u ovoj godini ukupni dug smanji za iznos cca. 3 milijuna kuna.

Izvještaj je Gradsko vijeće, uz prethodni dogovor svih političkih stranaka i Nezavisne liste raspravilo na zatvorenoj sjednici Gradskog vijeća što je u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća.

Nakon dvosatne, konstruktivne rasprave Vijeće je

1. Prihvatilo Izvještaj o financijskom poslovanju Grada Pazina kojeg je izradio Upravni odjel za gospodarstvo, financije i proračun (KLASA: 400-06/11-01/39, URBROJ: 2163/01-06-01-11-02 od 22. srpnja 2011.).

2. Naložilo Gradonačelniku Grada Pazina i Upravnom odjelu za gospodarstvo, financije i proračun da od Općina zatraži plaćanje svih dospjelih obveza prema Gradu Pazinu. Ukoliko navedene Općine ne plate dospjele obveze prema Gradu Pazinu najkasnije do 31. prosinca 2011. godine Gradonačelnik Grada Pazina može prema njima poduzimati sve zakonom propisane mjere naplate.

3. Pozvalo Općine da svoja dugovanja prema Sporazumu o financiranju djelatnosti Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin (“Službene novine Grada Pazina” broj 1/08., 10/09., 1/10. i 29/10.) podmire Gradu Pazinu najkasnije do 31. kolovoza 2011. godine. Ukoliko se obveze ne podmire do roka navedenog u stavku 1. ove točke Gradonačelnik Grada Pazina može pokrenuti postupak prisilne naplate odnosno postupak raskida Sporazuma o financiranju djelatnosti Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin.

4. Naložilo Upravnom odjelu za gospodarstvo, financije i proračun da Općine obavijesti o ovom Zaključku o stanju dospjelih obveza, te o uvjetima i načinu uplate dugovanja Gradu Pazinu.

Pazin, 26. srpnja 2011.
GRADSKO VIJEĆE GRADA PAZINA

6 komentara na “Zaključak sa 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Pazina po Izvještaju o financijskom poslovanju Grada Pazina”

 1. davors napisao:

  I, koji su bili razlozi da ovaj dio sjednice bude zatvoren za javnost?

 2. hp napisao:

  a dugovanja za hitnu pomoć?

 3. tomcub napisao:

  @davors
  mislim da službeni odgovor može dati jedino predsjednik gradskog vijeća,
  ali pretpostavljam da se htjelo izbjeći razvlačenje imena dužnika po medijima, jer su se na sjednici vijeća spominjala konkretna imena i konkretni iznosi, čega u ovom priopćenju nema, javno sramoćenje ne bi ništa pridonijelo rješenju problema – plaćanju dugova

 4. ??? napisao:

  Zašto bi to bilo sramoćenje?

 5. tomcub napisao:

  @???
  da sam na mjestu nekih načelnika općina mene bi bilo sram, ali kad bolje razmislim, možda će oni u očima svojih žitelja ispasti šegavi

 6. blitva napisao:

  da li bi i dalje bili šegavi kad bi im zatvorili vrtić ili prestali odvozit smeće?
  ili nedajbože odbili izać na intervenciju zbog požara?

  naravno onda bi im drugi(grad pazin) bio kriv. pogotovo uopćinama di ids nije na vlasti

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.