Zanimljiv koncert zborova za Dan Grada Pazina

U sklopu završnog dijela FAKS festivala koji je ove godine okupio više od 1500 amaterskih umjetnika na festivalu zborova, festivalu puhačkih orkestara, likovnih umjetnika i amaterskih kazališta, te povodom manifestacije obilježavanja 1034. obljetnice od spominjanja Grada Pazina, u petak 9. lipnja 2017. održat će se koncert zborova u koncertnoj dvorani „Istra“ u Spomen domu u Pazinu s početkom u 19:30 sati.

Pod nazivom „Koncert prijateljstva“ predstaviti će se dva, i naizgled i stilski, različita zbora – muški pjevački zbor CWMBACH iz Wellsa koji se u ovom tjednu nalazi na gostovanju u Istarskoj županiji i domaćini, mješoviti pjevački zbor ROŽENICE iz Pazina.

Muški zbor CWMBACH iz Wellsa osnovan je 1921. godine i kontinuirano radi do danas iako je prošao teške trenutke u svojoj povijesti, posebno u vrijeme Drugog svjetskog rata. Tijekom posljednjih 40 godina Zbor je putovao na nacionalnoj i međunarodnoj razini i nastupio na najljepšim pozornicama Britanskih otoka. Gostovali su u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Irskoj, Španjolskoj a prošle su godine prvi puta posjetili Istru i toliko im se svidjelo da su se ove godine ponovno vratili na gostovanje. Za vrijeme svog desetodnevnog boravka u resortu Belvedere u Vrsaru posjetiti još i Pulu, Rovinj i Pazin. Izvode glazbu za sve ukuse, od opernih zborskih odlomaka, duhovnih pjesama, folklorne glazbe i popularnih balada a na koncertu će se pod dirigentskom palicom doktora Mike Thomasa i maestra Bena Pinnowa te uz klavirsku pratnju Jayne Thomas predstaviti sa nizom popularnih skladbi poput You raise me up, Hallelujah, Can’t take my eyes of you ali i klasičnim zborskim skladbama.

Mješoviti pjevački zbor „Roženice“ Pazin iz Hrvatske osnovan je 1979. godine na inicijativu zaljubljenika u zborsko pjevanje. Do 2002. godine Zbor je umjetnički vodio maestro Nello Milotti, priznati istarski pedagog, skladatelj i dirigent, kada umjetničko vodstvo preuzima dotadašnja korepetitorica zbora, maestra Ines Kovačić Drndić. Posljednje četiri godine Zbor sudjeluje na raznim zborskim festivalima sa kojih se redovito vraća s osvojenim priznanjima i lijepim iskustvima. Maestra Ines Kovačić Drndić je predsjednica a Zbor Roženice suorganizator dva značajna festivala amaterskog stvaralaštva koji se odvijaju u Istri – FAKS festival u proljeće i MUSICA SACRA na jesen koji u Istru dovode više od tisuću amaterskih umjetnika.

Gostovanje zbora CWMBACH organizira tvrtka Maistra a koncerti se realiziraju u suradnji sa tvrtkom Vedras d.o.o., mješovitim pjevačkim zborom Roženice iz Pazina, Turističkom zajednicom Vrsar, Turističkom zajednicom središnje Istre i Gradom Pazinom. Završni koncert prijateljstva u petak 9. lipnja 2017. u 19,30 sati u dvorani „Istra“ u Spomen domu u Pazinu voditi će Meri Simičić Beato, ulaz je slobodan.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.