Zapalio se dimnjak u obiteljskoj kući u Boljunskom polju, vatrogasci satima gasili vatru

Pet sati trebalo je vatrogascima da u potpunosti ugase požar koji je izbio u utorak oko 7 sati na dimovodnom kanalu u obiteljskoj kući u mjestu Boljunsko Polje kod Lupoglava. U požaru, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Uzrok požara je, navodi policija, samozapaljenje čađe, a provedenim izvidima utvrđeno je da dimovodni kanal nije čistio ovlašteni dimnjačar.

Djelatnici JVP Pazin požar su u potpunosti ugasili u 12.15 sati.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, protiv 65-godišnjeg vlasnika podnosi se obavijest Inspektoratu unutarnjih poslova PU istarske.

Tijekom sezone grijanja često zbog nepravilnog održavanja ili nepravovremenog reagiranja dolazi do zapaljenja dimovodnih kanala, što za posljedicu ima velike materijalne štete i ugrožavanja ljudskih života. Stoga policija savjetuje građanima redovit pregled dimnjaka, najmanje jednom godišnje.

Dodaju kako je važno obavezno pozvati dimnjačara u koliko dimnjak dobro „ne vuče”, kada se u prostoriji glatke površine orošavaju (moguće je da se radi o povratu dimnih plinova) te ako se u prostoriji osjećaju neuobičajeni mirisi (takav problem može biti povezan s dimnjakom) i ukoliko se dimnjak urušava ili je nešto upalo u njega.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.