Zapažen nastup pazinske Meridiane Kamen u Poljskoj

2Na trodnevnoj međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci „Szlakiem Grodow Piastowskich“ (UCI kategorije 2.1), koja se vozila od 09. do 11. svibnja u Poljskoj, biciklistički klub „Meridiana Kamen Team“ iz Pazina ostvario je dobre etapne plasmane.

Odmah u prvoj etapi Talijan Antonio Santoro ostvario je najbolji rezultat stigavši kao četvrti na cilj u vremenu pobjednika, Slovenca Grega Bolea (Vini Fantini Nippo). U drugoj etapi najviše se kod biciklista Meridiane Kamen istaknuo Davide Mucelli završivši na 9 mjestu u vremenu pobjednika Danca Asbjørna Kragha Andersena (Christina Watches – Kuma).

Prije posljednjeg dana pazinska je momčad imala dvojicu vozača među dvanaest najboljih u generalnom plasmanu, Santora na 7. mjestu te Mucellija na 12. mjestu.
No nakon individualnog kronometra talijanski je dvojac izgubio nekoliko mjesta. Santoro je završio na 17. mjestu sa zaostatkom od 3 minute 16 sekundi iza pobjednika utrke, Poljaka Mateusza Taciaka koji vozi za domaću momčad „CCC Polsat Polkowice“. 19. mjesto zauzeo je Mucelli, 13 sekundi iza momčadskog kolege Santora.

Da se zaokruži dobar vikend potrudio se je debitant u bojama Meridiane Kamen, Slovenac Blaž Furdi, koji je kronometar završio na 8. mjestu. Ovim je rezultatom klub iz Pazina imao vozača u prvih deset na svakoj etapi. Furdi je završio utrku na 60. mjestu, njegov sunarodnjak Robert Jenko bio je 80., dok Hrvati Mateo Franković i Endi Širol nisu uspjeli završiti utrku.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.