Započeo projekt “1 2 3 želimo znati i mi”

Starija ste osoba i zanima vas saznati što je to internet, kako se radi na računalu i što je to “miš” ili ste više nastrojeni prema dekupažu jer takve ste proizvode vidjeli, ali nemate pojma kako se to radi. Ako ste se pronašli u gornjim tvrdnjama onda je pravi trenutak da nešto poduzmete. U tijeku je prijava za BESPLATNE radionice informatike i dekupaža, a traži se po deset osoba. Prijave traju do 30. rujna 2016. godine i to u Udruzi umirovljenika Pazina, utorkom i petkom od 9 do 11 sati osobno ili na telefon 622-715, Vinko Cerovac 091-6243224,u SUH-u, podružnica Pazin, utorkom i petkom od 9 do 11 sati osobno ili na telefon 617-008, Gracijela Zović 091-5771668 i u Društvu likovnih stvaratelja Pazin, Nada Putinja 092-1663394 (u popodnevnim satima).

Radionice su besplatne zato što se Gradska udruga umirovljenika Pazin kao nositelj projekta “1 2 3 želimo znati i mi” zajedno s partnerima SUH-om podružnica Pazin i Društvom likovnih stvaratelja Pazina – DLS javila na natječaj Mali projekti u zajednici – “Mali projekti za bolje sutra” koji je raspisala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule. Projekt je prošao i 14. lipnja 2016. godineje u Pazinu potpisan ugovor o financiranju projekta s 13.570,00 kuna. Radi se o bespovratnim sredstvima koja su osigurana iz Fonda gradova i općina. Projekt traje od 5. rujna do 7. studenog 2016.godine, a voditeljica projekta je Selvina Benić.

Od početka projekta oformljen je Projektni tim kojeg čine predstavnici nositelja i partnera na projektu – Vinko Cerovac, Gracijela Zović i Nada Putinja te voditeljica projekta koji je održao dva sastanka. Izrađen je logotip projekta “1 2 3 želimo znati i mi” za koji je dobiveno odobrenje Zaklade, kupljena su dva laptopa, izrađen je letak projekta za koji je također dobiveno odobrenje Zaklade kao i na oglas za prijavu na radionice.

Oglas o prijavi za radionice se, osim na oglasnim pločama Udruge, podružnice SUH-a i DLS-a, može pogledati još i na oglasnoj ploči Grada Pazina (prilaz prema tržnici) i na onoj u holu Spomen doma kao i na marketu na Starom Pazinu i na Etradexu.

Radionice će se održavati tijekom listopada i to dva puta tjedno po dva sata. Na učenje informatike će se ići u Klub umirovljenika u Spomen domu u jutarnjim satima dok će se radovi u dekupažu stvarati u popodnevnim satima u prostorima podružnice SUH-a, Trg Male funtane. Polaznici radionica će na kraju dobiti diplome na završnoj svečanosti.

Ciljevi projekta “1 2 3 želimo znati i mi” su: poboljšati socijalnu uključenost starijih osoba u život Pazina, osnažiti kapacitete udruge i poboljšati socijalni dijalog, ojačati volonterstvo i osnažiti civilno društvo.

guu-pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.