Započinje tradicionalna biciklistička utrka Istarsko proljeće

U ČETIRI DANA PROLOG I TRI ETAPE KROZ CIJELU ISTRU
Sutrašnjim prologom započinje tradicionalna biciklistička utrka Istarsko proljeće koja je stigla do svog 15 izdanja. U organizaciji BK Meridiana Kamena iz Pazina biciklisti će u naredna četiri dana u prologu i tri etape preći nešto manje od 500 kilometara kako bi na cilju u Umagu dobili nasljednika Slovenca Mateja Mugerlija koji je prošlogodišnji pobjednik ove utrke.

Sve počinje na umaškoj rivi u četvrtak, 8. ožujka 2018. gdje će biciklisti s početkom u 11,00 sati odvesti prolog u dužini od 2 kilometra nakon čega ćemo dobiti vozača koji će preuzeti majicu za vodećeg u ukupnom poretku i u njoj krenuti u prvu etapu.

Prva etapa starta u petak 09.03.2017 u 11,00 sati iz Poreča, da bi nakon prolaska kroz Pazin, Žminj, Vodnjan, Svetvinčenat i Barban, biciklisti u završnom usponu od Raše prema starom gradu Labinu odlučili o pobjedniku ove 161 kilometar duge etape.

U subotu je na rasporedu etapa koja bi mogla odlučiti i konačnog pobjednika utrke jer biciklisti u završnom dijelu etape imaju ne pretjerano dug, ali  izuzetno zahtjevan uspon od Livada prema Oprtlju. Sve počinje ponovno na zapadnoj obali Istre, ovoga puta iz Vrsara, odakle će biciklisti preko Rovinja, Bala, Žminja i Buzeta krenuti u osvajanje uspona prema Oprtlju, a etapa je ukupne dužine 159 km.

Za nedjelju je planirana posljednja, treća etapa koja će u 11,00 krenuti iz Pazina, da bi potom vožnjom po Poreštine stigli do Buja i potom do cilja u Umagu nakon odvoženih 156 kilometara.

Ovu izuzetno zahtjevnu utrku koja je i jedina takve prirode, osim Utrke kroz Hrvatsku, od samog početa organizira jedini profesionalni biciklistički klub iz Hrvatske, BK Meridiana Kamen iz Pazina, uz suradnju raznih Turističkih zajednica, općina i gradova, te hotelijerskih poduzeća, ali svega toga sigurno ne bi bilo da nema direktora utrke Ivice Gržinića koji daje 110 posto sebe u kompletnu organizaciju:

– Velika je stvar da smo ponovno uspjeli organizirati utrku na ovako visokom nivou, a podatak da je maksimalan broj vozača za utrku prijavljen davno prije njenog početka dovoljno govori i reputaciji koju utrka ima u europskim i svjetskim okvirima – govori Ivica Gržinić – Nakon Trofeja Plave lagune, te Trofeja Umag i Trofeja Poreč ovo je kruna ove proljetne biciklističke sezone u Istri, pa iako nas vrijeme nije služilo onako kako smo željeli, uspjeli smo odraditi sve na najvišem nivou za što smo dobili pohvale svih ekipa, ali i komesara iz Italije i Francuske. Ova etapa utrka spaja i ovoga puta zapadnu i istočnu obalu Istre, prolazeći pritom kroz veliki dio istarskog poluotoka, čime će svi gosti imati priliku uživati u prirodnim ljepotama ovoga našeg kraja. Nadam se samo da će nam i vremenske prilike ići na ruku.

Trener momčadi Vinko Polončić za ovu je utrku odredio sastav u kojem su Emanuel Kišerlovski, Matteo Rabottini, Josip Rumac, Bruno Maltar, Antonin Pugliese i David Jabuka, a nakon vrlo dobrih nastupa u Umagu i Poreču i na ovoj utrci očekuje da netko od njegovih biciklista bude u samom vrhu:

– S obzirom na viđeno na ovim utrkama koje su za nama s pravom se možemo nadati nekom dobrom plasmanu na Istarskom proljeću. Prije svega najveće nade u generalnom poretku polažemo na Talijana Mattea Rabottinija kojem bi ovakva konfiguracija staze trebala odgovarati. Uz njega puno očekujemo i od Josipa Rumca prvenstveno u prvoj i trećoj etapi, iako će i ostali imati priliku za dokazivanje i uspješan nastup. Konkurencija je izuzetno jaka, ima puno kvalitetnih momčadi i vozača ali vjerujem da i mi možemo u svemu tome naći svoje mjesto među najboljima.

http://www.regionalexpress.hr/site/more/zapoinje-tradicionalna-biciklistika-utrka-istarsko-proljee

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.