Zapušteni psić zavezan uz cestu

Šetajući selom Baničići pokraj Pazina (ispod vrha Pilošćak, na pola puta između Trviža i Kašćerge) naišli smo na strašan prizor! Na samom ulazu u selo, s lijeve strane uz samu cestu, zatekli smo psa kojeg je vlasnik potpuno zapustio.

Pas je bio privezan za prikolicu 20-30 cm dugim lancem bez mogućnosti kretanja i mjesta gdje bi se mogao skloniti od vremenskih neprilika. U blizini je imao jedino posudu s vodom koja je bila zaleđena. Posude sa hranom niti tragova hranjenja nije bilo u blizini.

Obratili smo se veterinarskoj stanici Pazin, no rečeno nam je da oni tu nemaju nikakve ovlasti. Nakon toga poslali smo email Hrvatskoj udruzi za zaštitu životinja “Noina arka”, no njihov odgovor još nije stigao. Nadam se da će se nadležni pokrenuti kad se ovo pismo i slike objave u medijima. (čitatelj Glasa Istre)

glasistre.hr

5 komentara na “Zapušteni psić zavezan uz cestu”

 1. Anonimno napisao:

  Treba nać vlasnika, oduzet mu psa i vlasnika kaznit ako postoji zakon a mislim da postoji. Tako se radi u svijetu (kulturnom).

 2. .. napisao:

  Ja bin vlasnika malo zaveza. Se zna ča je s psićem?

 3. Anonimno napisao:

  Dobro se zna ča je s tim psićem. Ta užasna vijest došla je čak do Finske. Za rumunjske europljane govori se da kradu po Italiji. Šta će reći za nas. Da smo čudovišta. Najprije se trebalo kultivirat na svim poljima i onda u EU. Sramota. Jadna životinja. Zanima me da li će sukladno zakonom vlasnik biti kažnjen.

 4. portalko napisao:

  Ovo je država u kojoj je teško živjeti, ali ako jebu nas ljude ne moraju tako postupati i sa životinjama, ovo je sramota nad sramotama, a udruge koje brinu o dobrobiti životinja rijetko kada djeluju!

 5. Iva napisao:

  Udruge nemaju ni novca nit znaju ča se dešava ali sigurno ako mogu zbrinu životinje. A ča je s komunalcima koji su plaćeni a za takve probleme nije dovoljna riječ ni novina ni i pazin nego ima moraš napismeno napisat magisterij da bi se pomakli.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.