Zasjedalo gradsko poglavarstvo: Vrtić poskupljuje

Pazin - zgrada općineDječji vrtić »Olga Ban« od 1. travnja povećava cijene programa matičnog vrtića u Pazinu te područnog vrtića u Svetom Petru u Šumi za deset posto, dok se za pet posto povećavaju cijene jaslica u Pazinu te svih ostalih područnih vrtića – u Karojbi, Gračišću, Lupoglavu, Motovunu, Pazinskim Novakima i Tinjanu.

Primjera radi, recimo da se za pazinski vrtić cijena povećava s 466 na 513 kuna, a za jaslice u Pazinu s 525 na 551 kunu. Poskupljenje je odobrilo Gradsko poglavarstvo na posljednjoj sjednici, a ravnateljica vrtića Vesna Rusijan Ljuština obrazložila ga je usklađivanjem s porastom troškova, među kojima su najznačajnije, po 30 posto, poskupjeli gorivo za grijanje i hrana. Dio članova poglavarstva založio se da se kod eventualnih budućih poskupljenja ipak ispita ne bi li se porast troškova mogao pokriti iz gradskog proračuna, a ne iz roditeljskih uplata.

Poglavarstvo je uz pohvale za dobar i kvalitetan rad prihvatilo godišnje izvješće Gradskog društva Crvenog križa, kao i financijski izvještaj po kojemu je ova humanitarna organizacija prošle godine ostvarila 456 tisuća kuna prihoda, od čega 115 tisuća iz proračuna Grada Pazina i općina Pazinštine, osim Gračišća koje jedino u 2007. nije financijski pomoglo Crveni križ.
Nakon drugog čitanja usvojen je prijedlog nove gradske odluke o davanju u zakup gradskih javnih površina za privremene objekte na rok dulji od 30 dana. Nakon što odluku usvoji i Gradsko vijeće, gradska uprava treba napraviti plan rasporeda privremenih objekata prema kojem će se raspisivati natječaji za postavljanje kioska, montažnih objekata, šatora, ugostiteljskih terasa i pokretnih radnji bilo koje vrste.

Davor Šišović
Glasistre.hr

4 komentara na “Zasjedalo gradsko poglavarstvo: Vrtić poskupljuje”

 1. Anonimno napisao:

  sramota za gračišće

 2. Anonimno napisao:

  Hoće li i plaće biti veće ?

 3. Anonimno napisao:

  A zato u vrtiću sjeku stabla – da bi uštedjeli na gorivu za grijanje.

 4. Anonimno napisao:

  ah to grijanje
  a zato je poskupilo
  jer griju li ga griju…
  vajka preteplo,preteplo.
  ni zdravo.kako god obrneš

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.