Zasjedalo gradskog poglavarstvo: Prodaje se osam nekretnina u vlasništvu Grada

Pazin - zgrada općineGrad Pazin raspisat će javni natječaj za prodaju osam nekretnina, od kojih za pet postoji pravo prvokupa, odlučeno je jučer na Poglavarstvu. Prodaju se tri građevinska zemljišta (u zoni Ciburi, u Starom Pazinu i u Ulici 43. istarske divizije), dva zemljišta uz rub građevinskog područja (u Boljkima i Bermu), dvije garaže (u Muntriljskoj ulici u Pazinu) i ruševna kuća u Ladavcima.
Budući da Pazin kao sjedište Istarske županije ima status velikog grada, od 1. siječnja 2008. preuzima od Ureda državne uprave dio poslova vezanih uz Zakon o prostornom uređenju i gradnji, pa je dana suglasnost na izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem redu gradskog Odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje. U odjelu se otvaraju tri nova radna mjesta za te poslove s četiri izvršitelja. Gradonačelnik Neven Rimanić je rekao da je u tijeku preuzimanje dokumentacije, preuzet će i jednu osobu iz Ureda državne uprave, a na tim će poslovima raditi i jedan zaposlenik gradske uprave. Poglavarstvo je dalo suglasnost i na Pravilnik o unutarnjem redu Službe za unutarnju reviziju. Radi se o novoj službi u kojoj su sistematizirana tri radna mjesta.
Donesen je plan i program investicijskog održavanja i opremanja objekata mjesnih odbora od 2008. do 2017. godine, težak 2,8 milijuna kuna, o čemu je detaljno govorio pročelnik Boris Demark. U 12 mjesnih odbora samo je stara škola u Hekima obnovljena i uređena, čemu je u velikoj mjeri pridonijela Udruga građana Heki, što može biti dobar model drugima. Jedino Mjesni odbor Pazin nema svoj prostor, već radi u maloj gradskoj vijećnici. Prioriteti, koji su dogovoreni krajem prošle godine na sastanku s predsjednicima vijeća mjesnih odbora, su sanacija krovišta, uređivanje onih zgrada u koje treba minimalno ulagati te onih gdje mjesni odbori imaju konkretan dugoročan plan sadržaja uz mogućnost samofinanciranja. Od deset zgrada, u 2008. planirano je potrošiti 305 tisuća kuna za obnovu tri krovišta (130 tisuća u Lindaru, 75 tisuća u Zamasku i 25 tisuća u Grdoselu). Rimanić je ukazao na interes riječkog Veleučilišta da u staroj školi u Grdoselu uredi centar za pčelarstvo, te je predložio da se imena donatora koji ulažu u zgrade mjesnih odbora na prigodan način zabilježe na zgradama.

Selvina Benić
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.