Zaštitite sebe i svoju privatnost na Internetu

Više od tisuću učenika iz svih istarskih srednjih škola okupilo se na trećem Susretu ljudskih prava koji se jučer održao u pazinskoj sportskoj dvorani na temu “Ljudska prava u doba digitalnog građanstva”.

Zaštita podataka

– Prednosti tehnologije su brojne jer svaka inovacija znači više mogućnosti i veću kvalitetu života. Tehnologija donosi neviđene mogućnosti kojima građani mogu sudjelovati u promicanju odgovornosti i transparentnosti i boljoj umreženosti na globalnoj razini. No, znamo da svaka medalja ima dvije strane, pa uz sve pozitivne aspekte virtualnog svijeta, postoje i one negativne, o čemu će biti govora tijekom današnjeg dana, kazao je župan Flego pozvavši sve učenike da manifestaciju maksimalno iskoriste za stjecanje novih spoznaja i pozitivnih iskustava.

Danijela Žagar, savjetnica Ureda pravobraniteljice za djecu, govorila je na temu “Zaštita djecu u digitalnom okruženju”, Marija Pušić iz Agencije za zaštitu osobnih podataka na temu “Zaštite osobnih podataka”, dok je Vesna Lončar Brnadić iz odjela prevencije Policijske uprave istarske govorila o zakonskim odredbama zaštite podataka.

Internetsko nasilje

Program su upotpunili nastupi vokalne skupine Rožice iz pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, solo pjevačice Mirta Krsnik i Antea Hrelja, Školski bend, plesači, te maturanti smjera upravni referent sa skečem na temu internetskog nasilja. Predavanja su održali Tomislav Ramljak iz Centra za sigurniji Internet, te Korado Korlević iz Zvjezdarnice u Višnjanu, dok su učenici labinske SŠ Mate Blažine predstavili mobilnu aplikaciju “Zaustavimo nasilje u školama”, a učenici Gimnazije Pula i GSŠJD Pazin predstavili Susret ljudskih prava u Firenci kojem su nazočili.

Susret ljudskih prava dio je obrazovnog projekta “Do the Right(s) Thing!” koji se provodi u talijanskoj regiji Toskani, francuskoj regiji Normandiji i Istarskoj županiji, a namijenjen je učenicima srednjih škola.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.