Zatečeni u krađi bakrenih žica

2 Buzetska i pazinska policija su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom s područja Velike Gorice i 21-godišnjakom iz Rijeke utvrdili osnove sumnje da su počinili tri kaznena djela krađe.

Naime, mladiće su policijski službenici zatekli 13. ožujka oko 1 sat kako se kreću po željezničkoj pruzi, iz smjera Huma prema Lupoglavu. Dvojica 21-godišnjaka nosila su kolutove s ukupno 4.000 metara bakrene žice, za koju je utvrđeno da su je neposredno prije zatjecanja otuđili sa željezničke pruge.

U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su mladići počinili još dva kaznena djela krađe. Prvo su tijekom noći 3./4. ožujka sa željezničke pruge Buzet-Pula u blizini mjesta Erkovčići otuđili oko 5.300 metara žice, a potom su s iste pruge u blizini mjesta Hum tijekom noći 6./7. ožujka otuđili još 3.400 metara žice. Time su pravnu osobu iz Ogulina oštetili za više desetaka tisuća kuna.

Obojica mladića su noćas privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem.

istarska.policija.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.