Zatvara se promet od Rogovića do Žminja

ipsilon.jpg

Zbog opsežnih miniranja od utorka se zatvara dionica Istarskog ipsilona od čvora Rogovići do čvora Žminj. Vozači će kao zaobilazni pravac između ova dva čvora koristiti županijsku cestu ŽC5190 od Pazina do Žminja. Ova će dionica biti zatvorena do 23. prosinca u 12 sati.

Od zamjenika glavnog direktora koncesionara Bina Istre Alekse Ladavca saznajemo da je zatvaranje ove dionice bilo nužno zbog ubrzavanja gradnje i miniranja visokih kamenih usjeka na ovom dijelu Ipsilona, koja se mogu obavljati samo danju.

Od čvora Medaki do Višnjana promet se svakog drugog tjedna od 13 do 14,30 sati preusmjeruje na obližnje državne i županijske ceste. Od Kanfanara do Medaki potrebna su samo povremena zaustavljanja od desetak minuta zbog miniranja. Na preostalom dijelu Ipsilona do granice sa Slovenijom na snazi je ograničenje brzine uz gradilišta, a povremeno se promet ograničava i semaforima.

S inteziviranjem radova od Rogovića do Kanfanara sada se gradi na svim dionicama Ipsilona, koji će se preoblikovati u autoput. Radovi su najviše napredovali na 28 kilometara dionice od Kanfanara do Pule, koja bi sa zatvorenim sustavom naplate trebala biti otvorena do iduće turističke sezone.

Glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.