Zatvoren 9. Kazališni kamp: U tjedan dana produciranje četiri kazališne predstave i dvije video prezentacije

Sa četiri kazališne i dvije video prezentacije zatvoren je 9. Kazališni kamp. Polaznici radionice Kazalište i prostor svoju je publiku prošetala po pazinskim stepenicama i usponima i pokazala čime su se bavili – istraživanjem izvedbi u javnim prostorima, dok su oni radionice Od ideje do kazališne predstave izveli predstavu Zamišljeni grad za Melitu koja je nastala iz improvizacija polaznika. Iako najmlađi, za svoju su odličnu izvedbu dobili gromoglasan pljesak.

Polaznici radionice Kazalište i moć su tijekom cijelog Kampa prezentirali svoje autorske minijature, često u kasne noćne sate, a zadnji su dan prezentirali dio procesa rada, a radionica Interaktivnog kazališta publiku je uvukla u dileme s kojima je u Andersenovoj bajci suočena Mala sirena. Kroz aktualizirane scene bazirane na čuvenoj priči promišljalo se o tome što smo sve spremni žrtvovati da bi postigli cilj.

U okviru Kampa prezentiran je projekt Odgojna drama i kazalište kao sredstvo poticanja inkluzije Roma koji je pokrenula Zaklada Otvoreno društvo iz Budimpešte.

Organizatori iz Teatra Tirena, zadovoljni uspjehom kampa, ističu: “66 sudionika kampa od čega 22 gosta dokaz su da i u ovim kriznim vremenima postoje ljudi koji su spremni svoje vrijeme  (i novac) uložiti u edukaciju, jer vjeruju – u moć kazališta.”, te dodaju kako već planiraju jubilarni – 10. Kazališni kamp.

kulturistra.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.