Zatvoren promet na dionici ceste Pazin – Poreč

Jučer je počelo polaganje asfaltnih slojeva na cesti Kičer-Šurani, inače dionici ceste Pazin-Poreč, pa je zbog radova tim pravcem potpuno zatvoren promet sve do 13. lipnja. Radovi na obnavljanju kolnika ove dionice počeli su još 23. svibnja frezanjem kolnika odnosno skidanjem pohabanog gornjeg sloja asfalta, pa su u toj fazi vozila propuštana naizmjenično regulacijom pomoću semafora. Hrvatske ceste, investitor ovih radova, preporučuju da se za promet između Pazina i Poreča dok traje asfaltiranje vozači koriste zaobilaznim pravcem Pazin-Kičer-Tićan-Baderna-Poreč i obrnuto, a domaće se stanovništvo za vožnju između Tinjana i Pazina uglavnom koristi cestom kroz Dragu preko Svetog Petra u Šumi.

Obnova kolnika ove ceste dio je redovitog godišnjeg programa izvanrednog održavanja Hrvatskih cesta. Radove izvodi pulska Cesta, nadzor provodi Učka konzalting iz Pazina, a ukupna vrijednost radova planiranih na 7,7 kilometra dugačkoj dionici Šurani-Pazin iznosi 4,8 milijuna kuna, bez PDV-a. Naime, sada se obnavljaju samo 4 kilometra ceste na dionici Šurani-Kičer, dok će nakon turističke sezone, sredinom rujna, u drugoj fazi ove iste investicije, početi obnavljanje kolnika u njenom nastavku, na 3,4 kilometra ceste od Kičera do rotora na zapadnom ulazu u Pazin (kod Plodina). Obnavljanje te druge dionice planira se u razdoblju od sredine rujna do sredine listopada.

glasistre.hr

2 komentara na “Zatvoren promet na dionici ceste Pazin – Poreč”

  1. r2d2 napisao:

    Pa koliko ima gorih dionica za obnovit od ove. Gora je cesta od rotora plodina do rotora na Štranjgi, gora je i cesta Pazin-Pula, od Dubravice do Cerovlja. Milijuni simo-tamo za relativno dobru postojeću cestu, al nema veze, ima se šoldi pa se more.
    Ne moren znat ki je za ča nadležan ali mi izgleda da se cestama ne upravlja razumno ni štedljivo. Voli bin da se o takvin stvarima isto more odlučivat u onom famoznom PAZIN PRORAČUNU a ne da se raspravlja o tome da li će se napravit klupica ili nacrtat zebra na cesti. Smiješno da nije tragično.

    1. Alex napisao:

      Niki ti ne brani da na Pazin proračun pošalješ prijedlog, iako je to (isključivo) za male akcije do 40000kn. Cestama ne upravlja Grad nego Hrvatske ceste ali i kroz prijedloge PProračun se more dat prijedlog i obrazloženje pa se isti šalju dalje nadležnima.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.