Zatvoreno nelegalno gradilište kod “Autotransa” u napuštenom kamenolomu

Zatvoreno gradilište u napuštenom kamenolomuGradilište virovitičke tvrtke A.C.C. u starom kamenolomu u Ulici 43. istarske divizije zatvorila je građevinska inspekcija. Razlog je neposjedovanje odgovarajuće dokumentacije, odnosno to što investitor nije potvrdio glavni projekt gradnje u komunalnom odjelu Grada Pazina, rekao nam je načelnik odjela građevinske inspekcije za Istarsku županiju Boris Bervida.

Gradilište je, navodi on, zatvoreno još 24. travnja, dva dana nakon početka radova. Zahtjev za potvrdu glavnog projekta još nije stigao u gradski komunalni odjel, ali uskoro bi trebao, doznajemo od pročelnika Daniela Maurovića, koji je rekao da će biti odobren ako bude u skladu sa zakonom.

Lokacijska dozvola koju im je za gradnju trgovačkog objekta gradski komunalni odjel izdao prije tri tjedna ne odnosi se samo na plato kamenoloma (koji je tvrtka kupila od Grada Pazina), već i na neeksploatiranu parcelu stijenja zapadno od platoa koju je, po riječima pročelnika Maurovića, tvrtka A.C.C. kupila od pazinskog Kamena.

Neslužbeno saznajemo da će se ta parcela miniranjem poravnati s postojećim platoom. Budući da se u blizini nalaze kuće, pitali smo u Policijskoj upravi istarskoj što je s time. U odgovoru koji je prije desetak dana potpisao načelnik Loris Kozlevac piše da ne raspolažu informacijama o mogućem miniranju u napuštenom kamenolomu.

– Pravna osoba ili obrtnik koji posjeduje MUP-ovo odobrenje za miniranje dužan je najkasnije 24 sata prije miniranja o tome izvijestiti nadležnu policijsku upravu i javnost putem lokalnih sredstava javnog priopćavanja, a tri dana prije miniranja u blizini cesta, željeznica, vodovoda, električnih ili telefonskih vodova i sličnih objekata pisano izvijestiti pravne osobe koje upravljaju navedenim objektima, piše u policijskom priopćenju.

S početkom radova promijenila se i prometna regulacija u Ulici 43. istarske divizije. Vozila su naizmjenično propuštana semaforima, što je stvaralo manje zastoje. Iako su Hrvatske ceste dozvolile takvu regulaciju do 15. lipnja, a Grad Pazin dao suglasnost, inspekcijska zabrana radova sve je promijenila pa su u međuvremenu semafori uklonjeni. Hoće li i kada oni biti ponovno postavljeni u toj prometnoj ulici, upitali smo Marinka Šetića, voditelja pulske ispostave Hrvatskih cesta, koji nam je odgovorio da investitor ima pravo opet postaviti semafore do 15. lipnja, do kada im je izdana dozvola.
S vlasnikom zemljišta i A.C.C.-a Milanom Fehirom nismo uspjeli uspostaviti kontakt. Čekamo i odgovor na pitanja koja smo uputili na adresu te tvrtke.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

2 komentara na “Zatvoreno nelegalno gradilište kod “Autotransa” u napuštenom kamenolomu”

  1. ja napisao:

    ne da Fornažar da se otvori Lidl

  2. zamisli napisao:

    oramaj

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.