Zaustaviti rad Rockwoola!

Rockwool prosvjedPoglavarstvo Istarske županije na današnjoj je telefonskoj sjednici donijelo zaključke o radu tvrtke Rockwool Adriatic d.o.o. u Pićnu kojim se podražavaju odluke donesene na sjednicama općinskih vijeća Pićna i Kršana. Zaključke pročitajte u nastavku članka.

1. Poglavarstvo Istarske županije podržava odluke Općine Pićan i Općine Kršan od 14. studenog 2007. godine

2. Istarska županija traži zaustavljanje rada tvornice Rockwool Adriatic d.o.o. u Pićnu dok se ne stvore preduvjeti koji će jamčiti poštivanje svih propisa o zaštiti okoliša Republike Hrvatske i Europske unije. Kod primjene propisa Republike Hrvatske i Europske unije Poglavarstvo Istarske županije traži da se primjenjuju oni propisi koji sadržavaju strožije kriterije.

3. Poglavarstvo Istarske županije zahtijeva od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva RH da odmah pokrene postupak revizije Studije utjecaja na okoliš tvornice Rockwool Adriatic d.o.o. u Pićnu.

4. Poglavarstvo Istarske županije zahtijeva od Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH da utvrdi ukupna ulaganja u objekte, opremu i svu ostalu infrastrukturu tvornice Rockwool Adriatic d.o.o. u Pićnu.

5. Poglavarstvo Istarske županije zadužuje Zavod za javno zdravstvo Istarske županije da odmah izradi program praćenja imisijskih pokazatelja u okruženju tvornice Rockwool Adriatic d.o.o. u Pićnu.

6. Poglavarstvo istarske županije formirat ce stručni tim koji će kontinuirano pratiti sve aktivnosti iz gore navedenih točaka. ( B.B.)

Regionalexpress.hr

1 komentar na “Zaustaviti rad Rockwoola!”

  1. Anonimno napisao:

    “dok se ne stvore preduvjeti ” čitaj: dok ne pasaju izbori

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.