Zaustavljeno curenje plina na željezničkom kolodvoru Lupoglav

Željeznička postaja LupoglavJučer 06. rujna u 07:07 sati Županijski centar 112 Pazin primio je informaciju od JVP Pazin da izlaze na intervenciju u vezi ispuštanja plina iz vagon cisterne na željezničkom kolodvoru Lupoglav, dojavu su dobili od policije. Županijski centar 112 je o događaju obavijestio inspektoricu zaštite okoliša.

Prilikom dolaska na mjesto događaja vatrogasci su utvrdili da puštaju ventili na dva vagona i iz njih curi plin propan-butan. Ventile su zatvorili i zaustavili curenje plina, a nije došlo do nikakvog onečišćenja. Inspektorica zaštite okoliša je obišla mjesto događaja. Ozlijeđenih osoba nije bilo, javljaju iz DUZS-a.

Na željezničkom kolodvoru u Lupoglavu jučer oko 7 sati ujutro uočeno je da iz vagon-cisterne istječe plin. Intervenirali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Pazin i inspekcija za zaštitu okoliša, a utvrđeno je da puštaju ventili na dva, od četiri vagona cisterne te iz njih curi plin propan-butan.

– Jedan ventil smo sanirali odmah, dok je drugi nakon zatvaranja ponovno počeo puštati plin što su naknadno sanirali djelatnici Pro plina te je istjecanje plina potpuno zaustavljeno oko 10.45 sati, kazao nam je Serđo Šilić, zapovjednik JVP Pazin.

Vatrogasci su tijekom saniranja cisterni nadzirali i mjerili koncentraciju eksplozivne smjese te nije prijetila nikakva opasnost od eksplozije. Inspekcija za zaštitu okoliša utvrdila je da nije došlo do onečišćenja okoliša. Inače, u četiri vagon-cisterne smještena na kolodvoru u Lupoglavu nalazi se oko 176 tona plina.

Podsjetimo, prije mjesec i po dana, 24. srpnja kvar ventila uzrokovao je i curenje plina iz vagona-cisterne na željezničkom kolodvoru u Buzetu. Tada su intervenirali buzetski vatrogasci, a istjecanje plina je zaustavljeno kroz pola sata.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.