Završen košarkaški predkadetski turnir u Pazinu

2Dana 15. i 16. studenog u novoj gradskoj školskoj dvorani u Pazinu završen je dvodnevni jaki košarkaški predkadetski turnir. Pored Škole košarke Dražen Petrović iz Šibenika, dvije slavonske ekipe Belišće i KA Hrvatski sokol iz Osijeka, susjeda iz Kastva domaćin je nastupao sa dvije ekipe.Igralo se prvi dan u dvije skupine za plasman, te drugi dan završnica u kojoj su ekipe ovisno o plasmanu igrale za prvo, treće ili peto mjesto.

Skupina A

Škola košarke Dražen Petrović Šibenik – Belišće – 46-52
Ghia staff Pazin – Škola košarke Dražen Petrović Šibenik – 53-31
Ghia staff Pazin- Belišće – 62-34

Skupina B

KA Hrvatski sokol Osijek – Kastav- 42-65
Ghia staff Pazin II – Kastav- 23-69
KA Hrvatski sokol Osijek – Ghia staff II – 54-20

Za peto mjesto
Škola košarke Dražen Petrović Šibenik – Ghia staff Pazin II – 78-29
Za treće mjesto
Hrvatski sokol Osijek – Belišće – 73-64
Za prvo mjesto
Ghia staff Pazin- Kastav 76-55

Nakon odigranih devet utakmica može se reći da je kvaliteta predkadetskog turnira bila na zavidnoj razini. Treneri ekipa Mario Koprivnjak, Ivica Jakić, Goran Đurkić, Ante Nerber, Joso Marinović i Eugen Tončinić zahvalili su domaćem stručnom štabu u sastavu Dario Lukšić, Nevio Ferenčić i Tanja Ančić koji su podnijeli najveći teret organizacije turnira, te uspješno vodili ekipu koja je na kraju nakon pobjeda u skupini nad ekipama Belišće i Škole košarke Dražen Petrović iz Šibenika u finalu pobijedila i odlični Kastav. U ekipi Eugena Tončinića Tonke posebno se istakao visoki perspektivni Luka Rogović. Pehar pobjednicima predao je predsjednik KK Ghia staff Pazin Neven Ćus. Najbolji igrač turnira je Marko Krulčić igrač KK Ghia staff Pazin.

Izdvajamo riječi trenera Eugena Tončinića Tonke iz Kastva. ” Turnir je opravdao očekivanja. U novoj pazinskoj dvorani bilo je užitak natjecati se s vršnjacima iz ostalih dijelova Hrvatske. Još jednom bih se zahvalio pazinskim košarkaškim entuzijastima na pozivu, jer doći u njihovu košarkašku oazu je pravi sportski doživljaj!”

Ovim putem se u ime K.A. Hrvatski sokol iz Osijeka najljepše zahvaljujem domaćinima na pozivu na nedavno odigrani košarkaški turnir za mlađe kadete te iznimnom gostoprimstvu i ljubaznosti koje su svu iskazali za vrijeme održavanja ovoga turnira. Isto tako posebne zahvale moram uputiti trenerima Dari Lukšiću i Neviju Ferenčić i Tanji Ančić, igračima mlađekadetskih selekcija KK Ghia staff Pazin te svim roditeljima igrača kod kojih su bili smješteni naši članovi na prekrasnom dočeku i prijemu tijekom zadnjih dana. Iz Pazina nosimo samo najljepše uspomene te se nadamo da ćemo biti u prilici uzvratiti ukazano nam gostoprimstvo na turniru ili nekom sličnom događaju u Osijeku . Sa vjerom u jednako uspješnu suradnju u budućnosti i nadom za skorim druženjem sve Vas srdačno pozdravljam i želim vam puno zdravlja i sportskih uspjeha. Stigao je drugi dan po održanom turniru dopis iz Osijeka u ime KA Hrvatski sokol dopredsjednik Goran Kramarić.

KK Ghia Staff

© iPazin.net portal 2001. - 2024.