Završen projekt uređenja piknik zone i Bilfo parka

Udruga za održivo življenje 5R iz Pazina uspješno je privela kraju čak dva projekta koje je financijski poduprla Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, u okviru fondova gradova i općina, a kroz natječaje “Mali projekti za bolje sutra” i “Naš doprinos zajednici”.

Kroz spomenute projekte Udruga je uredila parcelu koju je uzela u zakup od Grada Pazina na pet godina. Spomenuta parcela nalazi se u blizini Zarečkog krova, jednog od najatraktivnijih slapova rijeke Pazinčice. Financijskim sredstvima Zaklade realizirani su projekti «Piknik zona na Potoku» i «Šumski park Bilfo» od recikliranih guma. Ovim aktivnostima su članovi Udruge uz suradnju brojnih volontera po prvi puta građanima ponudili organizirane sadržaje za neometan boravak u prirodi, primjenom koncepta 5R (reduce – smanji, reuse – ponovno iskoristi, recycle – recikliraj, rethink – promisli, repair – popravi) kojim se u svojem radu Udruga i povodi.

Ovim projektima je Udruga 5R osigurala preduvjete za svoje buduće aktivnosti i programe (škola u prirodi, gastro radionice, likovni/ foto kamp, čeripnja fest i slično). Ono što slijedi jest tiskanje edukativne brošure o načinu izrade recikliranog igrališta od automobilskih guma, te predstavljanje projekata koje će se održati u suradnji s Gradskom knjižnicom Pazin kao dio projekta Zelena knjižnica. Svi zainteresirani pozvani su na javnu prezentaciju u ponedjeljak 29.10.2012. s početkom u 17:00 sati u novouređenom prostoru pazinske knjižnice.

Udruga 5R / iPazin.net

2 komentara na “Završen projekt uređenja piknik zone i Bilfo parka”

  1. Anonimno napisao:

    Za pohvalu

  2. d napisao:

    Bravo!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.