Završena prva faza projekta Društveni centar “Veli Jože” u Pazinu

drustveni_centar_veli_joze_pazin_2013Jučer (13.06.2013.) je u bivšem kompleksu vojarne Veli Jože u prisustvu predstavnika Grada Pazina, Veleučilišta u Rijeci i organizacija civilnog društva organizirano druženje povodom završetka prve faze projekta Društveni centar “Veli Jože” u Pazinu.

Jučerašnjim danom završeni su građevinsko – obrtnički radovi na adaptaciji prostora Društvenog centra Veli Jože u Pazinu završili, čime je završila i prva faza projekta. Ukupna vrijednost izvedenih radova od strane pazinske tvrtke Vladimir Gortan iznosi oko 347.000 kuna, dok je stručni nadzor nad radovima bio povjeren tvrtci Učka konzalting iz Pazina. U ime Grada Pazina prigodnom se je riječju obratio gradonačelnik Renato Krulčić. Viša savjetnica za projekte i manifestacije Ranka Šepić provela je okupljene novoobnovljenim prostorijama nekadašnjeg đačkog doma, a kratko obratio i Anton Finderle, koordinator projekta. Dio aktivnosti na uređenju odradili su volonteri iz gradskih udruga i institucija te im se ovom prilikom gradonačelnik Krulčić zahvalio na suradnji.

Druga faza projekta odnosi se na namještanje i opremanje prostorija te organizaciju radionica i drugih aktivnosti za građane u prostorijama Društvenog centra.

U narednih mjesec dana dovršit će sa namještanje i opremanje prizemlja zgrade a jučer su krenule organizirane kreativne radionice za građanstvo pod vodstvom vrijednih članova Društva likovnih stvaratelja Pazin.

Ovaj će mjesec u Društvenom centru obilježiti i organiziranje radionica i gostovanje polaznika Trad IN Etno festivala, koji će prostorije Društvenog centra koristiti od 14. do 22. lipnja. Nakon toga svaki mjesec do kraja godine će biti organizirane radionice u suradnji s Društvom likovnih stvaratelja, Društvom „Naša djeca“, Udrugom 5R, Volonterskim centrom Istre i Veleučilištem u Rijeci.

Društveni centar je uređen na način da dio u prizemlju čine prostorije namijenjene za provođenje aktivnosti udruga, studenata, ali i ostalih zainteresiranih građana i institucija, a krajnji cilj je prostorije na katu urediti u smještajne kapacitete za korisnike tih aktivnosti, studente Veleučilišta u Rijeci, te hostelski smještaj u ljetnim mjesecima. U tu svrhu Grad Pazin je aplicirao na natječaj Ministarstva turizma, čiji se rezultati očekuju.

Uređenje Društvenog centra „Veli Jože“ jedna je od važnih aktivnosti koje su bivši vojni kompleks vojarne pretvorile u jedan širi društveni centar. To je jedinstveni centar u ovoj sredini, usmjeren na zadovoljavanje potreba udruga i pružanje novih usluga i mogućnosti građanima čime se doprinosi kvaliteti življenja u lokalnoj zajednici. Uz to, daljnji se koraci očekuju i u razvoju programa Veleučilišta u Rijeci, koji u planu ima otvaranje novih studijskih programa u Pazinu, koji će koristiti istarskom gospodarstvu.

Grad Pazin jedan je od 12 gradova u Republici Hrvatskoj koji sudjeluje u programu „Zajedno za bolje“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u sklopu kojega radi na adaptaciji bivšeg đačkog doma u Društveni Centar „Veli Jože“. Na objavljeni je Natječaj dobio treću po veličini potporu u vrijednosti od 286.000 kuna (od maksimalnih 300.000 kuna).

Projekt je financiran od strane Grada Pazina, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Veleučilišta u Rijeci.

pazin.hr

1 komentara na “Završena prva faza projekta Društveni centar “Veli Jože” u Pazinu”

  1. barba napisao:

    samo napred!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.