Završetak zimske MTB lige Istre i Kvarnera

2U nedelju smo službeno ispratili zimu završetkom zimske MTB lige Istre i Kvarnera, iako je vrijeme odavno proljetno, biciklistima je to bio službeni kraj zime i početak ljetnog razdoblja. Kao mjesto za održavanje finala odabrano je već lani idilično Kočevje u Sloveniji, pošto je tada osvojio nagradu kao najbolji organizator lige, a ove godine to samo potvrdio. Staza je bila zahtjevna, ali istovremeno zabavna, publika u velikom broju po cijeloj stazi i spiker na startno-ciljnoj ravnini svakim krugom davali su dodatnu energiju natjecateljima. Naravno na kraju je uslijedio zajednički ručak i druženje, koje se okrunilo podijelom nagrada koje je domaćin priskrbio za njegovo kolo i čak za ukupne pobjednike lige, prenosi Regional Express.

Energija Team je bio prevladajući klub u kategoriji U15 pa su njihovi vozači zasjeli na cijelo postolje i to po redu Luka Košir, David Ivartnik i Anže Mihalić. U kategoriji U19 Sandi Bažon je pokazao da ga je teško skinuti sa trona te se našao ispred dvojca iz Energije Team Mateja Bergera i Domena Sveteka. Miha Halzer (Energija team) je u eliminatorskom stilu zasjeo na prvo mjesto kategorije U30 ispred sunarodnjaka Blaža Pristovnika (Orbea Geax) i Jura Belak (Energija team).

Mitja Tancik (Energija team) koji se ove sezone malo pojavio ali uvijek pobjedom pokazao je da će i u ovoj sezoni dati sve od sebe, te je to potvrdio pobjedom u kategoriji U40 ispred Saše Vidovića (BK Grobnik), dok je treći stigao Aleš Rijavec (KP Šprint Novo Mesto).

Slovenski veterani su pokazali da ipak iskustvo i trud se isplati pa su stazu odvozili kao mladići, a najbrži u kategoriji U50 bio je Milan Urbančić (Sova Scott) ispred Marka Škarje (Energija team) i Jernerja Šinigoja (KK Ravne). Kod malo starijih veterana pobjednik je bio Tine Zupan (Sova Scott) ispred Aleša Bobena (Mtb Trbovlje), te treći Pazinjan Dario Radmanović (MTB Istra Pazin).

Nisu nam mogle faliti na dame na ovoj utrci iako u manjem broju nego inače te je tako pobjednica došla iz Energije team i to mlada Ana Movrin ispred Puležanke Ksenije Jurešić. Ukupni pobjednici kola u Kočevju bili su redom svi Slovenci, koji su pokazali bolju fizičku spremnost, a prvi od njih bio je Mitja Tancik (Energija team) ispred timskog kolege Mihe Halzera i trećeplasiranog Blaža Pristovnika (Orbea Geax).

Ukupni rezultati na kraju 11 kola, nebrojenih prijeđenih kilometara između tih lokacija koje smo upoznali i preko 200 natjecatelja su manje važni od lijepih uspomena i druženja koje će svaki natjecatelj nositi sa sobom. Naravno da ćemo ih i spomenuti jer ipak je to bila jedna “ozbiljna” liga.

U kategoriji U15 najuspiješniji bio je mladi Noel Pilat (BK MTB Istra Pazin) ispred Anthony Bilića (KBBXS Adrenalina) i Nikite Losinsky (BK MTB Istra Pazin) i Karla Brajkovića (Keindl Sport) koji su dijelili treće postolje.

U klasi U19 Sandi Bažon (Keindl Sport) pokazao je svima svoj kontinuitet i tako stao na najvišu stepenicu postolja ispred Emanuela Glavičića (KBBXS Adrenalina) i Marina Zorka (Keindl Sport).

Povratnik na MTB scenu Goran Vidas (MTB Istra bike) pokazao je da je spreman za nove uspjehe i tako osigurao pobjedu u kategoriji U30 ispred Kristijana Vošćona (Individual) i Andrea Bratovića (BBK Grožnjan). D

Domaćin i konstantni polaznik svih kola ovogodišnje zimske lige zasluženo je pobijedio u ukupnoj kategoriji U40, a da ne bi bilo sumnje to je Janez Dejak (Energija team) ispred Milka Zec (BBK Grožnjan) i dvojca koji su dijelili treće mjesto Michele Orzan (BBK Grožnjan) i Aleš Rijavec (KP Šprint Novo Mesto).

Janezov klupski kolega Marko Škarja (Energija team), kao da ga je pratio u stopu pa je i on izvanrednim nastupima na svim kolima ovogodišnje lige bio pobjednik kategorije U50 ispred Relvisa Glavića (BBK Grožnjan) i veterana zimske lige koje sudjeluje u njoj od samih početaka Dražena Vidakovića (BK Buzet).

Istarsko je kompletno postolje u najzrelijoj kategoriji lige,a to su vozači koji nastupaju u 50+ kategoriji, pa je tako Dario Radmanović (BK MTB Istra) bio uspješniji od Ćire Gomojića inače njegovog klupskog kolege i Igora Petrovića (BK AXA).

Najuspješnija dama bila je Ksenija Jurešić ispred Mihaele Bilić i Nataše Despinić, a najuspješniji klubovi lige su na prvom mjestu BBK Grožnjan ispred BK MTB Istra Pazin i Energije team.

Najvažniju kategoriju stavili smo na kraju, a to je ukupni poredak gdje je spojio na prva tri mjesta mladost i zrelost, dvije države, različite stilove vožnje sve skupa spojenu u veliku ljubav prema brdskom biciklizmu. Ovogodišnji pobjednik lige bio je mladi Pazinjan Sandi Bažon (Keindl Sport) ispred Janeza Dejaka i Marka Škarje (Energija team), podizanjem pehara u nebo i tuširanje šampanjcem završila je još jedna zimska liga.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.