Završila u bolnici zbog “zarazne” Pazinske jame

JamaStanovnici pazinske ulice Prilaz Kaštelu posljednje dvije godine okruženi su smradom i fekalijama koje su postale svakodnevni prizor zbog popucalih kanalizacijskih šahtova smještenih neposredno ispred njihovih kuća.

– Za jačih kiša fekalije se ulijevaju u potok Pazinčicu, a nepodnošljivi smrad koji se pritom stvara ne dopušta nam da otvorimo balkonska vrata – rekla je Vedrana Milotić, stanarka te ulice.

Pazinska jama, koja se nalazi blizu njihovih kuća i koju nitko ne čisti i održava, postala je prigodno mjesto za razvoj bakterija, virusa i raznih zaraza, pa su obližnji stanovnici u posljednje dvije godine česti posjetitelji doktora. I sama je Vedrana unatrag dvije godine barem jednom mjesečno kod liječnika, a bilo je situacija kada je završavala i u bolnici.

– Povraćanje, dehidracija, slabina, bol u trbuhu… simptomi su koje prečesto imam. Imaju ih i drugi susjedi, ali ne u tolikoj mjeri – rekla je Milotić, pokazujući podeblju medicinsku dokumentaciju.

A ni njena dvogodišnja kći nije izbjegla zaraze. Zbog spornih kanalizacijskih šahtova, koji vire visoko iznad zemlje, obratila se pazinskoj službi za održavanje Usluga d.o.o., ali bilo je, kaže, uzaludno.

– Usprkos brojnim upozorenjima na šahtove koji nas doslovce ugrožavaju, nitko ništa nije poduzeo – objašnjava Milotić. Njezin suprug Ivan čak je završio na sudu jer je odlučio ne plaćati komunalne doprinose dok se ne sanira problem. Cijeloj priči može se dodati i činjenica da je okoliš oko nekolicine kuća u toj ulici postao “malo odlagalište otpada”.

Za to krivnju snose sami stanari svojim nemarnim ponašanjem. Razbacane daske, stari kućanski elementi, roba i kojekakav drugi otpad prizor su koji “krasi” okućnice i zaista je teško povjerovati da je to učinila ljudska ruka “sebi ispred nosa”. Zbog takvog ponašanja stanara negoduje i obitelj Milotić, koja je kad je počela čistiti naišla na neodobravanje susjeda.

Ništa se nije moglo poduzeti jer je riječ o velikoj investiciji

Dragan Šipraka, predsjednik Uprave poduzeća Usluga d.o.o., upoznat je sa stanjem na terenu i kaže da su za nastalu situaciju djelomično krivi i projektant i investitor, kao i izvođač, njihovo poduzeće.

– Šahtovi su na nepristupačnoj padini, zbog čega ih je vjerojatno trebalo drugačije napraviti – rekao je Šipraka. Sa stanarima se susreo, ali se ništa nije moglo poduzeti jer to nije mala stvar rješiva u kratkom roku.

No obećao je da će sada on osobno doći na teren kako bi se napravio plan i projekt sanacije šahtova. Drugim riječima, Usluga d.o.o. riješit će nastali problem.

Jutarnji.hr

2 komentara na “Završila u bolnici zbog “zarazne” Pazinske jame”

  1. Anonimno napisao:

    “jer to nije mala rješiva u kratkom roku.” – hehe. Mala nije dala:)

  2. Anonimno napisao:

    će ben šeljin sused riješit tar dela na uslugi “ma zovi bre šiptara da kantamo onu francusku pjesmu”

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.