ZAVRŠILI PAZINSKI DANI MEDA Najbolje ocijenjen medljikovac Gorana Gržetića iz Zarečja

Goran Gržetić, mladi pčelar iz Zarečja pokraj Pazina, šampion je 14. Dana meda u Pazinu. Između 51 uzorka istarskoga meda koliko ih je ocjenjivano u sklopu ove manifestacije, njegov je medljikovac najbolje ocijenjen, osvojivši čak 19,88 od maksimalno mogućih 20 bodova. Ukupno je dodijeljeno 18 zlatnih medalja: pored Gržetića, Loreni Šestan za cvjetni i lipov med, Arduinu Buboli za bagremov i lipov med, Darku Korenu za lipov, cvjetni i med od drače, Dejanu Blaževiću za bagremov med i medljikovac, Ani Baričević za bagremov med, Janku Ruminu za cvjetni med, Biserki Benazić za bagremov med, obitelji Štoković za bagremov med, Vinku Dantinjani za medljikovac, Zdenku Drmešiću za cvjetni med, Saši Dermitu za medljikovac i Davoru Pahoviću za bagremov med.

Svečanom večernjom podjelom odličja zaključen je prvi dan ove manifestacije. Osim 18 zlatnih, dodijeljeno je i 25 srebrnih medalja, te 8 brončanih, a sveukupni su rezultati pokazatelj da je pčelarska sezona 2018. godine bila uvelike bolja nego prethodna, da će kvalitetnog meda biti dovoljno i da će se oni koji su propustili pazinske Dane meda moći opskrbiti kod svojih pčelara iz susjedstva.

Na štandu pčelarske obitelji Gržetić porazgovarali smo sa šampionom ovogodišnjih Dana meda, Goranom Gržetićem. Njegov otac Gvido Gržetić iskusni je i višestruko nagrađivani pčelar, a njegova sestra Biserka Benazić također se bavi pčelarstvom i osvaja medalje. Zlatne medalje je Goran Gržetić dosad osvajao i na pazinskim Danima meda i na pčelarskim manifestacijama u Sežani i Opatiji, ali ovo mu je prvi šampionski naslov, prvi put je najbolji od svih.

– Ovo je jako velika satisfakcija, i kao priznanje za dobar dosadašnji rad, i kao motivacija da ubuduće radim još bolje, a k tome šampionski naslov je i dobrodošao marketing”, ozbiljno i potpuno osviješteno komentira svoj veliki uspjeh ovaj mladi pčelar. Sjedište njegova OPG-a je u Zarečju, a svojih 120 košnica Goran drži na pet različitih lokacija na Pazinštini. Šampionski medljikovac nastao je od paše na hrastu meduncu u okolici Grdosela, a vrcan je sredinom srpnja. Goran Gržetić proizvodi još bagremov i cvjetni med. Lanjska mu je sezona s prosječnim prinosom od 27 kilograma meda po košnici bila vrlo dobra. (Davor ŠIŠOVIĆ)

https://www.glasistre.hr/istra/zavrsili-pazinski-dani-meda-najbolje-ocijenjen-medljikovac-gorana-grzetica-iz-zarecja-581874

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.