Završna konferencija projekta USEGP

U ponedjeljak 18. travnja 2016. godine je u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile održana završna konferencija EU projekta Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta – USEGP, čija je provedba trajala 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.042.419,00 kuna, a projekt je u ukupnom iznosu financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Provedba projekta trajala je 12 mjeseci, zaključno do 23. travnja 2016. godine. U provedbi projekta sudjelovali su Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, kao nositelj projekta, i projektni partneri labinska, Srednja škola Mate Blažine, Grad Pazin i Udruženje obrtnika Pazin.

U uvodnom dijelu konferencije, u ime domaćina, obratio se ravnatelj škole, profesor Josip Šiklić. Konferenciji su prisustvovali gđa. Patricia Smoljan, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, gđa. Marija Ivić Kačan, voditeljica Odjela za prosvjetu, kulturu, informiranje, šport i tehničku kulturu Ureda državne uprave Istarske županije, predstavnici partnera u projektu, profesori elektrotehničke struke labinske srednje škole Mate Blažine, gđa. Maja Stranić Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun Grada Pazina i g. Ivan Zrinšćak, predsjednik Udruženja obrtnika Pazin.

U sklopu programa konferencije prisutnim gostima, nastavnicima dviju partnerskih škola, učenicima škole i predstavnicima gospodarskog sektora predstavljeni su svrha projekta, provedene aktivnosti te glavni rezultati projekta postignuti tijekom provedbenog razdoblja. U prezentaciji rezultata po projektnim elementima prisutnima su se obratili voditeljica projekta i profesori elektrotehničke grupe predmeta te vanjska konzultantica u području obrazovanja koja je nastavno osoblje dviju partnerskih škola vodila kroz razradu školskog kurikuluma iz elektrotehničke grupe predmeta.

Glavni rezultati projekta, koji su predstavljeni na konferenciji, jesu izrađen djelomični standard zanimanja, djelomični standard kvalifikacija, unaprijeđen kurikulum iz predmeta Radioničke vježbe za 2. razred smjera Tehničar za elektroniku, priprema i tisak priručnika za primjenu SMD tehnologije za potrebe nastavnika i učenika dviju partnerskih škola, uređenje i opremanje učionice za provođenje praktične nastave, edukacije iz razvoja poduzetničkih vještina i upravljanja projektima za nastavno osoblje i projektne partnere i studijska putovanja profesora elektrotehničke struke pazinske škole u svrhu upoznavanja inozemnih primjera dobre prakse.

U završnom dijelu konferencije prof. Gorana Družeta, ispred radne skupine, predstavila je provedene izvannastavne aktivnosti učenika elektrotehničke struke koji su sudjelovali na predavanjima o osnovama poduzetništva i upravljanja projektima te, po završetku edukacije, sudjelovali na natjecanju u izradi poslovnog plana odnosno projekta. Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika elektrotehničkog smjera dviju partnerskih škola. Na konferenciji su predstavljeni rezultati natjecanja, a pobjednička grupa učenika iz 4.E4 iz pazinske škole prisutnima je predstavila svoj originalni poslovni plan pod nazivom ‘Lider – Parking’. U okviru završne konferencije održan je 1. Sajam poslodavaca elektrotehničke struke, na kojem su predstavnici obrta i trgovačkih društava s područja Pazinštine, Labinštine i Poreštine imali priliku predstaviti svoje djelatnosti učenicima škole. Sajam je organiziran s ciljem pokušaja približavanja gospodarskog sektora učenicima i nastavnom osoblju škole u cilju razvoja sinergije i bolje pripremljenosti učenika za realne potrebe tržišta rada.

Više informacija o provedbi i sudionicima projekta USEGP dostupno je na http://www.gssjd.hr/eu-projekt/usegp/.

iPazin.net

1 komentara na “Završna konferencija projekta USEGP”

  1. telefon napisao:

    opet će reć da samo kritiziramo… ovaj projekt nema veze sa stvarnim životom… jedini ki su profitirali su oni ki su delali na ten projektu. baš me zanima kamo će ta dica poć delat… ki su ti poduzetnici kemu rabe takva znanja? koliko se ovih ča finjevaju E4 zapošljavaju u struci i kamo se moru sutra zaposlit sa SMDom? svake godine 30 ljudi u pazinu izajde iz E4, a primjenjiva znanja su nikakva… kako je moguće da 2016. godine imamo smjer sa predmetima koji su bili aktualni krajem 80ih? obrnulo se 1.000.000 (slovima: milijun) kuna šoldi poreznih obveznika, a za mlade generacije se ni storilo NIČ. bolje otvorite konobarski i kuharski smjer, za drugo nismo.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.