Zbog kršenja Zakona o fiskalizaciji zapečaćeno šest objekata, dva u Istri

fiskalna_kasaInspektori Porezne uprave zapečatili su šest ugostiteljskih prostora jer su vlasnici prekršili Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Nadzor obveznika fiskalizacije se nastavlja, izvijestila je Porezna uprava na internetskim stranicama.

Riječ je ugostiteljskim prostorima u kojima su nepravilnosti utvrđene prvoga dana nadzora, 8. siječnja. Njih 128 otklonilo je nepravilnosti, a šest ih je zapečaćeno, dva s područja Područnog ureda Pazina (cijela Istra) i PU Vukovara te po jedan PU Splita i PU Dubrovnika.

Obveznici kojima su nepravilnosti utvrđene u srijedu ili četvrtak, također imaju dva dana da ih otklone, odnosno uvedu fiskalni uređaj. Ako to ne učine, bit će im zapečaćen poslovni prostor, napominju iz Porezne uprave.

Prema podacima koje Porezna uprava objavljuje na svojim internetskim stranicama, od 8. do 10. siječnja u 20 gradova obavljen je ukupno 7431 nadzor primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom i utvrđeno je 578 nepravilnosti. Nepravilnosti su, dakle, otkrivene u 7,8% slučajeva, odnosno utvrđeno je da ugostiteljski objekti nemaju fiskalne uređaje.

Jučer je obveznike fiskalizacije nadziralo 418 inspektora. U 3418 nadzora utvrdili su 248 nepravilnosti. U srijedu, 9. siječnja, 419 inspektora u 2483 obavljena nadzora utvrdilo je 197 nepravilnosti, a prvoga dana nadzora, 8. siječnja, 392 inspektora u 1530 nadzora utvrdila su 133 nepravilnosti.

Hrt.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.