Zbog snijega otežan promet u Istri

Snijeg_2014_11Zbog snijega otežan je promet u Istri i većem dijelu Hrvatske. Bina Istra proglasila je sinoć zimske uvjete na cijelom istarskom ipsilonu. Malo zatim Istarske ceste izvijestile su o proglašenju zimskih uvjeta na području Grada Buzeta, Pazina, Ćićarije i Učke, a potom i na državnoj cesti 66 Vozilići Brestova, Labin Vozilići i D 402 Zagora Brestova. Za sav promet, zbog snijega zatvorena su županijska cesta 5047 tunel Učka-Veprinac-Matulji (stara cesta preko Učke), ŽC5011 Buzet-Vodice i ŽC5012 Mune-Vodice-Jelovice.

U centralnoj Istri napadalo je i do desetak centimetara snijega, a u nekim dijelovima pazinštine i okolici Žminja, čak i više. Od Centra iza obavješćivanje, doznajemo da su ipak sve ceste prohodne, a i snijeg se počeo topiti zbog porasta temperature. te je zapuhala bura.

Zaprimljeno je više dojava građana o nestanku električne energije na području općine Gračišće, Grada Pazina i Grada Pule. Opskrba je tijekom noći normalizirana, osim na dijelu Grada Pazina. Zaprimljene su i dvije dojave građana o padu stabala na prometnice na području Pazina i općine Gračišće.

U Labinu je jučer počeo padati slab snijeg, kojemu su se pogotovu oni mlađi razveselili, no na njihovu žalost, zamijenila ga je mjestimice i jaka kiša. Tek je u noći sa subote na nedjelju, zahlađenjem i okretanjem na buru, opet počeo padati snijeg, koji se zbog natopljenog tla nije zadržao, te ga jutros ima u malim količinama.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.