Zbog uvreda Hrvatskoj 50 Cent bi mogao u zatvor

50 CentHrvatski građani iz Zagreba, Splita, Kaštela, Trogira i Imotskog uputili su danas kaznenu prijavu Općinskim Državnim odvjetništvima u Zagrebu i Splitu protiv Curtisa Jamesa Jacksona poznatijeg pod scenskim imenom 50 Cent.
Navedena grupa Hrvata poslala je e-mail u redakciju portala Index.hr, u kojem su izrazili duboku ogorčenost izjavama 50 Centa nakon njegovog nedavnog nastupa u zagrebačkom Domu sportova.

50 Cent je nakon priloga HTV-a u kojem su on i njegovi prijatelji navodno uhvaćeni u šmrkanju kokaina, izjavio kako Hrvati mogu biti sretni što je on uopće došao i poručio ‘Je*eš Hrvatsku, ne vraćam se više tamo’.

– Kakva će mi biti karijera ako odje*em Hrvatsku do kraja mog je*enog života? Nema više Zagreba i je*ene Hrvatske! – rekao je 50 Cent u svom intervjuu, nastavivši vrijeđanje.

Zaštita dostojanstva domovine

Na kaznenu prijavu, navedena grupa Hrvata odlučila se zbog toga jer je američki reper javno i s osobitom strašću vrijeđao i blamirao ugled naše domovine, te je tako direktno prekršio članak 151. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, a smatraju i kako je Državno odvjetništvo i samostalno trebalo reagirati na takve izjave.

– Ovu prijavimo podnosimo isključivo kao naš skromni prilog u zaštiti dostojanstva vlastite domovine i svih njenih građana – napisali su na kraju e-maila građani poručivši kako nitko nema pravo omalovažavati i vrijeđati hrvatsku domovinu.

50 Cent bi mogao biti osuđen na tri godine zatvora

Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, rekao nam je kako nije upoznat s prijavom protiv 50 Centa, ali ako je istinita, reper bi, prema navedenom članku 151. Kaznenog zakona RH, zbog vrijeđanja ugleda Hrvatske i Hrvata, mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca do tri godine.

Tako bi američki reper, zbog vrijeđanja ugleda, njemu očito nevažnog naroda i države, mogao provesti od tri mjeseca do tri godine iza rešetaka u jednom od hrvatskih zatvorskih ustanova. Naravno, bude li optužen.

Povreda ugleda Republike Hrvatske

Članak 151.

Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, hrvatski narod ili etničke i nacionalne zajednice ili manjine koje žive u Republici Hrvatskoj, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Javno.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.