Zbor Roženice nastupit će u natjecateljskom i revijalnom programu u Rovinju

Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina pod umjetničkim vodstvom Ines Kovačić Drndić, sudjelovati će na 51. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji će se 6. i 7. listopada održati u Rovinju, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te suorganizaciju hotelijerske kompanije Maistra d.d., Komornog zbora Rubino i Hrvatskog društva skladatelja, dok su supokrovitelji Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja.

Svoje sudjelovanje na Susretu Roženice su izborile na audicijskom nastupu početkom lipnja pred selektorom Hrvatskog sabora kulture, profesoricom Đeni Dekleva Radaković koja je, uz Roženice, za nastup na nacionalnom Susretu zborova izabrala još i Mješoviti pjevački zbor Glazbenog društva „Sokol“ iz Buzeta sa dirigenticom Ileanom Pavletić-Perosa.

Na ovom nacionalnom Susretu zborova Hrvatske u Rovinju Zbor Roženice će u subotu, 6. listopada od 17 sati u Koncertnoj dvorani Adris, izvesti natjecateljski program sastavljen od tri skladbe: Pusni tanci (glazba Heda Gospodnetić, stihovi Milica Tuševljak), Cetina Dražena Žanka u obradi Mojmira Čačije na stihove Nenada Ninčević te Glory, Glory, spiritual u obradi Earlene Rentz.

Pored natjecateljskog nastupa, Roženice će se predstaviti i u revijalnom dijelu programa u nedjelju, 7. listopada s početkom u 11.30 sati u rovinjskom Hotelu Lone kada će otpjevati Cielito lindo, tradicionalnu meksičku pjesmu u aranžmanu dugogodišnjeg dirigenta zbora maestra Nella Milottija te Volim osmjeh tvoj Toše Proeskog i Antonije Šole u aranžmanu Ines Kovačić Drndić.

Zbor Roženice osnovan je 1979. godine. Do kraja 2002. umjetnički voditelj zbora bio je maestro Nello Milotti (1927. – 2011.), poznati  istarski glazbeni pedagog, skladatelj i dirigent. Od 2003. umjetnička voditeljica zbora je profesorica Ines Kovačić Drndić. Repertoar zbora usmjeren je na djela istarskih skladatelja i onih koji se temelje na istarskoj ljestvici, ali i djela hrvatskih i stranih skladatelja iz svih razdoblja glazbene umjetnosti, duhovne, operne  i moderne glazbe. Zbor Roženice je osvojio niz nagrada na međunarodnim natjecanjima. Među posljednjim nagradama, Zboru su dodijeljena priznanja na hrvatskom nacionalnom zbornom natjecanju u Zagrebu, gdje je Zbor osvojio srebrnu nagradu i posebnu nagradu u obliku poziva za sudjelovanje na tradicionalnom božićnom koncertu u organizaciji HRT-a koji se održava u 26. prosinca u sportskoj  dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu. Zbor se 16. rujna 2018. vratio sa šestodnevnog gostovanja u Wales gdje je održao tri uspješna koncerta.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.