ŽC Pazin: jak vjetar ugrožava promet

ŽC 112 Pazin zaprimio je više dojava ugrožavanja prometa uzrokovanih jakim vjetrom (padovi stabala i granja na cestu). Područje Šušnjevice i okolnih sela bez električne energije zbog oštećenja dalekovoda uslijed jakog vjetra, popravak kvara očekuje se tijekom jutra. Mole se vozači za oprez u prometu zbog jakog vjetra, na prometnicama preko Učke i Ćićarije na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometovanja teretnim vozilima iznad 7.5 tona ukupne dopuštene mase.

Do 20.01.2017.g. zatvoren je za promet dio državne ceste DC-64 na dionici od Vozilića do raskrižja sa DC-500 prema Kršanu, u dužini od 1,4 km. Obilazni pravci za vozila do 6 t: iz pravca tunela Učka preko Kršana i Nedešćine do Štrmca i obrnuto. Za vozila preko 6 t: iz pravca tunela učka, Pazina ili Mosta Pićan preko Žminja, Barbana, Labina do Vozilića i obrnuto. -do 20.01.2017.g. zbog radova za sav promet zatvorena ŽC 5040 Tar – Kaštelir, dionica Tar – Rogovići. Obilazni pravac Tar – Poreč – Kaštelir u oba smjera prema postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5T podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.