Zdrava hrana nekad i danas

Izuzetno veliko zanimanje posjetitelja izazvala je manifestacija “Pazi što jedeš” koju je u pazinskom Spomen domu po drugi put organizirao Etnografski muzej Istre u suradnji s Koordinacijom istarskih muzeja. Sajam ekoloških poljoprivrednih proizvoda, zdrave hrane i uporabnih predmeta vezanih uz tradicijsku poljoprivredu i gastronomiju okupio je četrdesetak izlagača iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije.

Na kušanje i prodaju bio je ponuđen vrlo raznolik asortiman namirnica, od svježeg voća i povrća, žitarica, sjemenja do prerađevina poput brašna, kolača, marmelada, sokova, vina, ulja, uvijek s ekološkom proizvodnjom kao zajedničkim nazivnikom.

Osim sajma, manifestacija “Pazi što jedeš” ponudila je i sedam stručnih predavanja i prezentacija s temama od tradicijske poljoprivrede i gastronomije u raznim dijelovima Hrvatske, do zakonodavnih novosti o hrani i poljoprivredi u kontekstu skorog ulaska hrvatske u Europsku uniju. Posjetitelji sajma mogli su sudjelovati i u radionicama izrade domaće tjestenine, a podizanju ionako dobre atmosfere poslužio je i podnevni koncert sve popularnije pazinske etno-skupine Veja.

1 komentara na “Zdrava hrana nekad i danas”

  1. d napisao:

    Super je bilo. Sve pohvale manifestaciji!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.