Zelena Istra najavila javno prikupljanje potpisa protiv retencije na Slapu Sopot

U tijeku je skupljanje potpisa protiv izgradnje retencije ‘Tupaljski potok’ planirane na Slapu Sopot. Kako doznajemo od koordinatorice građanske inicijative “Zaštitimo slap Sopot” Tine Širol, potpisi se prikupljaju po cijeloj Istri, a sve zahvaljujući brojnim volonterima koji se neprestano javljaju u želji da sakupe što više potpisa protiv projekta koji planiraju Hrvatske vode na ovom poznatom istarskom izletištu.

‘Nemam točan broj trenutno prikupljenih potpisa, ali moram reći da nas je jako ugodno iznenadila reakcija žitelja Istre koji su se vrlo aktivno uključili u skupljanje potpisa. Potpisi se prikupljaju u nekoliko pazinskih kafića, u pulskom Rojcu, u labinskoj Lamparni, u Rovinju, Centru za građanske inicijative Poreč, Žminju, Baderni, Buzetu i Lupoglavu, Balama, Pićnu, Gračišću, Potpićnu, Rijeci, te čak i u Zagrebu.

Točne lokacije skupljanja potpisa možete doznati na Facebook profilu ‘Slap Sopot’, gdje se one neprestano ažuriraju.

Zelena Istra najavila javno prikupljanje potpisa protiv retencije na Slapu Sopot

Iz Zelene Istre u Puli su isto tako vrlo aktivni, pa će u petak, 8. travnja na Narodnom trgu u Puli (na tržnici) organizirati javno skupljanje potpisa.

Puljani svoj potpis protiv retencije na Slapu Sopot mogu dati i u prostorijama Zelene Istre u Rojcu (Gajeva 3, treći kat), radnim danom od 8 do 16 sati, te u Dnevnom boravku Rojc, prizemlje desno, radnim danom od 17 do 21 sata.

Kako nam je rekla Širol, ispred Inicijative, za sada su javno skupljanje potpisa najavili i iz ORAH-a (Pula) i Živog zida (Rovinj).

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.