Želite li da Hrvatska sudjeluje u ubijanju djece?

Nakon što je zagrebačkim cestama počeo kružiti NATO tramvaj oglasila se i antiNATOffzg inicijativa. Aktivisti Antiimperijalističke akcije, antiNATOffzg-a, Crvene akcije i Hrvatskog antiglobalističkog pokreta tramvaj su oblijepili plakatima koji upozoravaju na posljedice NATO-vog rata protiv terorizma, koji odnosi i nevine žrtve. Akcija preuređivanja NATO tramvaja nosi ime ”Želite li da Hrvatska sudjeluje u ubijanju djece?”.

Kako kažu, protestiraju zbog čestitanja blagdana građanima Zagreba putem oslikavanja tramvaja znakovljem NATO saveza.

– Smatramo božićne blagdane i dalje vremenom mira, ljubavi, tolerancije i solidarnosti, stoga držimo veličanje jedne militarističke organizacije neprihvatljivim – mišljenje je antiNATOffzg inicijative. Ističu da osuđuju ”jeftinu promidžbu i nametanje nečega čije je postojanje moralno upitno kao opću društvenu dobrobit”.

– Hrvatska se poziva na mirotvorstvo, očuvanje ljudskih prava i okoliša u kojem živimo, podsjećamo još jednom da NATO ne mari ni za jednu od tih vrednota – završavaju u svom priopćenju članovi te inicijative.

Kao znak potpore ulasku Hrvatske u NATO, branitelji Grada Zagreba okupljeni u Zajednici udruga branitelja Zagrebačkog holdinga i Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba, ukrasili su ZET-ov tramvaj znakovljem NATO saveza, zastavama svih članica te simbolima braniteljskih udruga Grada Zagreba.

– Mi oštro osuđujemo to što su  napravili. NATO tramvaj je akcija 40 braniteljskih udruga i znak potpore ulaska Hrvatske u NATO, što je njen strateški interes. Ne vidim logiku u tome što su napravili, neka naprave svoj antiNATO tramvaj – poručuje prosvjednicima Mirko Ljubičić Šveps.

Dodaje kako sve relevantne političke stranke podupiru ulazak Hrvatske u NATO, kao i 90 posto hrvatskih branitelja. Revoltiran je činjenicom da su prosvjednici uništili tri mjeseca rada na uređenju NATO tramvaja.

Javno.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.