Želite sina? Da? Onda nek Vam žena dobro jede

Beba i trudnicaŽene koje su na žestokim dijetama i ne unose dovoljnu količinu kalorija u organizam ili ako preskaču doručak, a koriste kontracepcijske pilule, imaju mnogo manje šanse za mušku djecu od onih koje se hrane normalno, tvrde britanski znanstvenici.

Nova istraživanja, provedena na sveučilištima Exeter i Oxford, dokazuju da je spol djeteta usko povezan s majčinom prehranom te da je unos većih količina kalorija povezan s rađanjem muške djece.

“Ovo istraživanje bi moglo pomoći shvaćanju zašto se u razvijenim zemljama, gdje je velik broj mladih žena na oštrim dijetama, smanjuje broj muške djece”, izjavila je Fiona Mathews sa sveučilišta Exeter.

Istraživane su prehrambene navike 740 trudnica i uspoređivane s podacima o spolu njihove djece. Pokazalo se da s količinom kalorija koje uzimaju u danima oplodnje raste i vjerojatnost da će roditi muško dijete.

U skupini najvećih izjelica među promatranim ženama, 56 posto njih rodilo je sina, a u skupini onih koje su uzimale najmanje kalorija sina je rodilo samo 45 posto.

Index.hr

2 komentara na “Želite sina? Da? Onda nek Vam žena dobro jede”

  1. Anonimno napisao:

    ma dajte ljudi s tako neozbiljnim istraživanjima kako vas nije sram, ako ovo pročita neki neandertalac možda će pomislita da je to stvarno istina, pa spol djeteta ovisi o muškarcu!!! alo x i y!?

  2. Anonimno napisao:

    Vidi sve samo stručnjaci, na ovom portalu. Nisam znao da je pazin tako razvijen. Tu svi sve znaju.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.