Željko Ujčić prvi “Po žminjske boške”

po_zminjske_boske.jpgU nedjelju je u Žminju održano 4. kolo 4. SVERA zimske MTB lige, u vrlo dobroj organizaciji brdsko biciklističkog kluba Žminj. Usprkos lošem , kišnom vremenu nastupilo je preko 50 biciklista koju su vozili 5 krugova utrke nazvane “Po žminjske boške”.

Od prvog kruga utrku je poveo Ujčić Željko, član BK MTB Istre Pazin te do kraja utrke zadržao vodeću poziciju. Sa druge pozicije utrku je kontrolirao trenutno vodeći u ukupnom poretku Saša Vidović, Grobničan, koji nastupa za BK Buzet. Nakon početnog 3. mjesta Goran Vidas, BBK Istra Bike Labin, je tu poziciju morao prepustiti vrlo dobrom “veteranu” Veljku Brajkoviću, BK MTB Istre Pazin, te se zadovoljio 4. mjestom. Peto mjesto je osvojio sve bolji Klaudijo Medica, BK Grožnjan, a najveći pretendent na nagradu ukupne pobjede u ligi za početnike, natjecateljske bicikle pokrovitelja lige SVRA d.o.o., Matko Grujić, BK Pula došao je do 6. mjesta.

Saša Vidović vodi u ukupnom poretku 4. SVERA zimska mtb lige sa 750 bodova, ispred Gorana Vidasa sa 650 bodova a treće mjesto zauzima Klaudijo Medica 620 bodova. Istovjetan poredak je i u kategoriji do 30 godina pa je za pretpostaviti da će njih trojca uz nadolazećeg Željka Ujčića voditi glavnu riječ za sveukupnu pobjedu lige.Do kraja lige održati će se još deset kola a moglo bi ih biti i više, jer je interes za Ligom i organizacijom sve veći; javlja nam Saša Popović sa Cro MTB press-a.

Spomenimo da je u klasi do 19 godina najbrži bio Slovenac Petar Brodarič ispred Petra Vukovića (BK Buzet), koji je vodeći u toj kategoriji. Sandi Bažon (BK MTB Istra) sa drugim mjestom u toj kategoriji zadržao je priključak za Grujićem u kategoriji do 15 godina. Tihana Ujčić (BK MTB Istra) bila je jedina natjecateljica i utrku je završila na 27. mjestu u ukupnom poretku, no približila se klupskoj kolegici Antoneli Ferenčić u poretku natjecateljica. Goran Balenović (BBK Otok Krk) je zadržao vodstvo u klasi do 40 godina, dok je Denis Udović vodeći u klasi preko 40 godina.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.