Zid srušile mine ili starost?

Zid srušile mine ili starost?Stoljetni kameni zid na pazinskom Starom trgu u dvorištu obitelji Matejčić srušio se početkom ožujka. Urušavanje je, vrlo vjerojatno, uzrokovano blagim, ali kontinuiranim miniranjem koje u starom kamenolomu u Ulici 43. istarske divizije, zbog izgradnje trgovačkog centra, traje još od lanjskog rujna.

U to su uvjereni tamošnji stanari koji su se novinarima obratili s popriličnim vremenskim odmakom, tek što su saznali da im izvođači radova neće nadoknaditi štetu. Zid se urušio zbog zuba vremena, od smrzavanja vode u njemu tijekom godina, što je pokazalo i seizmografsko mjerenje, kaže voditelj poslova miniranja Ivica Plantak iz tvrtke Geotehna.

Danas su, kako veli Plantak, nakon sedam mjeseci okončana miniranja u starom kamenolomu. Sljedećeg će tjedna obilaziti kućanstva koja su prijavila štetu zbog detonacija da bi se dogovorili oko odštete, a Plantak kaže da je štetu prijavilo pet-šest građana. Ipak, na kraju razgovora Plantak je kazao da će obići i obitelj Matejčić da bi još jednom utvrdili razlog urušavanja zida te se, eventualno, dogovorili za odštetu.

Glasistre.hr

8 komentara na “Zid srušile mine ili starost?”

 1. janojao napisao:

  neka nan cili grad zruše radi jene butige

 2. JihaJuhu napisao:

  a najbolje da zabranimo daljni i toliko ocekivani gospodarski rast pazina, pa makar i u tome smjeru, te da svi sidemo poli janeta i kukamo po cijeli dan da ni dela. bravo majstore!!

  1. broj1 napisao:

   a ča se to storilo pametnega u zadnjih 10let u pazinu osim konzuma,plodina

  2. isus_k napisao:

   super nan je taj “gospodarski rast” sa otpiranjen butiga. podsjeća me na onaj “gospodarski rast” sa otpiranjen novih općina.
   najbolje da svako selo ima svoju općinu pa bi svi bili zaposleni.

 3. JihaJuhu napisao:

  A po tebi nis. Po ljudima koji tamo rade, i koji su se zaposlili tamo puno. I to ne samo mladi, nego i stariji ljudi koji su dobili drugu sansu za raditi, pa makar za minimalac. Bolje to nego nista.
  Ali nema veze. Moj komentar ne seze u povijest kratku 10 godina, nego u sadasnjost, te njime sam htio istaknuti da kada nesto dojde u grad, odmah ga trebamo docekivati s nevjericom i buntom. A kada se otvori radno mjesto na zavodu, cisto sumnjam da ce se netko sjetiti zida koji ce biti vracen u prvobitno stanje po koncesionarskom ugovoru na trosak izvodacke firme.

  1. alisa napisao:

   “zida koji ce biti vracen u prvobitno stanje po koncesionarskom ugovoru na trosak izvodacke firme.”

   to nije istina..nikome se nisu javili..a ni neće..mazanje očiju kroz medije..a eto i uspjelo je..

   27 obitelji je prijavilo štetu do onog dana kad i mi..toliko o onih 6..

   a što se tiče lidla..ne smeta on meni..dapače..ja sam za to da dođe što više trgovačkih centara u grad..mda,ovo mjesto nije najsretniji izbor..al su oni eksplotacijom kamena,uspjeli isfinancirati onu barakicu i još i zaraditi..a nauštrb nas nekoliko nesretnika..
   mi ćemo zid sami ozidati na novo..(cca 10tk)..pitam se da li bi vi koji na vašu sreću nemate taj trošak,prešli samo tako preko toga…jer želite podržati GOSPODARSKI RAZVOJ grada..

   ps..zid se urušio zbog zuba vremena..s tim da su ga oni rasklimali cca 100god ranije..
   toliko od mene..pozdrav..Alisa Matejčić

 4. Damned2b3 napisao:

  Gospodarski rast baziran na trgovini je gospodarski rast koji ide u propast…. bez obzira koliko se zavaravali.

 5. lolitajoj napisao:

  o bože
  o kakvom je ovdje gospodarskom rastu riječ
  u pazinu
  ajme meni

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.