Zijah Sokolović u utorak u Pazinu

2Dvije vjerojatno najgledanije i najzabavnije monokomedije odgledati će istarska publika sredinom slijedećeg tjedna. Naime Zijah Sokolović će u utorak, 12. svibnja u 20 sati odigrati predstavu ”Međuigre 0-24” u pazinskom Spomen domu, dok će dan kasnije, 13. svibnja u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli odigrati nakon dužeg vremena hit predstavu ”Cabares, Cabarei”. Ulaznice će biti u pretprodaji od srijede, 6. svibnja i to u Pazinu u Spomen domu, dok će Puljani u pretprodaji moći kupiti ulaznice u Tur.agenciji Activa Travel.

Zijah A. Sokolović o Međuigrama:

„Moj kabare, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Cervantesove “međuigre” su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledatelje. “Međuigre 0-24” su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikiv životnih obveza. “Međuigre 0-24” su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave. Osnovna ideja „Međuigri 0-24“, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad je kasno!“

U Cabares, Cabarei se govori:

…O upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti.

regionalexpress.hr

2 komentara na “Zijah Sokolović u utorak u Pazinu”

  1. ulaznice napisao:

    Koliko koštaju ulaznice?

  2. Odgovor napisao:

    Cijene ulaznica: 50 kuna u pretprodaji, 60 kuna na dan predstave.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.